Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špaldové slimáky s praženou kukuricou

ingrediencie

Cesto

500 g
špaldová múka jemne mletá
250 ml
voda
50 ml
olej
1 KL
soľ
1 KL
kmín
7 g
sušené droždie

Náplň

200 g
kukurica pražená s chilli
200 g
šunka
200 g
maslo

postup

1.
Pripravíme si všetky suroviny - na miesto špaldovej múky je možné použiť klasickú bielu múku.
2.
Praženú kukuricu s chilli (kúpite v Bille) si sekáčikom rozdrvíme na jemno.
3.
Do pekárne chleba dáme vodu, olej, soľ, kmín, múku a droždie. Zapneme program "Cesto".
4.
Po cca 1,5 hod. cesto vyberieme z pekárne, rozvaľkáme na 1 cm hrubý plát.
5.
Maslo si roztopíme a polovicu natrieme na cesto. Druhú polovicu vmiešame do pomletej kukurice.
6.
Na cesto navrstvíme zmes z pomletej kukurice a masla, na vrch poukladáme šunku. Môžeme posypať grilovacím korením.
7.
Cesto zvinieme, pokrájame na cca 2-3 cm hrubé kúsky, uložíme na plech a necháme podkysnúť 15 min. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 15 minút pri teplote 180 stupňov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...