Pridať recept

Pečený moriak na hubách

ingrediencie

prsia a stehná z moriaka
300 g
sušené huby
30 g
maslo
1 PL
hladká múka
mlieko
mleté čierne korenie
2 dl
kyslá pochúťková smotana
muškátový orech

postup

Prsia a stehná zbavíme kostí a kože a pripravíme z nich úhľadné, veľké plátky. Huby namočíme, pokrájame a dusíme na masle, až kým sa šťava neodparí. Potom ich posypeme múkou a rozriedime mliekom, tak aby po zovretí vznikla hustá, krémovitá omáčka, ktorú ochutíme mletým čiernym korením. Na každý plátok mäsa dáme lyžicu vychladnutej omáčky, plátky preložíme, zopneme ihlou na mäso a vložíme do ohňovzdornej misy vymastenej maslom. Smotanu vymiešame s postrúhaným muškátovým orieškom, nalejeme na mäso a v rúre pečieme asi 2 hod. Mäso pečieme najprv prikryté, aby zmäklo a potom odkryté, aby získalo hnedočervenú farbu.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie
Podobné články
Najslávnejšie dresingy
Najslávnejšie dresingy: Jednoduché recepty, ktoré sa hodia ku všetkému
Na grilovačku si radi pribalíme aj nejakú zaujímavú omáčku, ktorá výborne dochutí pečené mäso alebo...
Hovädzie v delikátnych omáčkach 7x inak
7x hovädzie v delikátnych omáčkach: Na sviatočný obed i všedný deň
Vynikajúce tradičné i menej známe hovädzie recepty, v ktorých šťavnaté mäso dopĺňajú chutné a bohaté omáčky.
Bešamel
Už žiadne hrudky! Omáčka vždy krásne jemná a krémová: Tento jeden TRIK funguje vždy a na všetky omáčky + recepty
Omáčky milujeme na všetky spôsoby a radi ich pripravujeme k mäsu, rybám a najmä do cestovín. Viete, ako však...
Znojemská omáčka s morčacími plátkami
Morčacie plátky na kyslých uhorkách a párkoch: Delikátna znojemská omáčka
Známy recept je stelesnením rýchleho, a pritom delikátneho jedla.
pr článok
Úprimný príbeh mäsa zo Žitného ostrova. Pretože čím bližšie, tým lepšie
Zvieratá sprevádzajú miestnych farmárov každým dňom. Hydina, dobytok, ošípané, aj krásne mangalice. Aj tu...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...