FOTORECEPT: Zapekaná tarhoňa s mletým mäsom
5
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
mleté mäso
200
g
tarhoňa
1
ks
cibuľa
200
g
šampiňóny
mleté čierne korenie
soľ
1
téglik
smotana na šľahanie
tvrdý syr
postup
1.
Najprv si urobíme tarhoňu. Tarhoňu opražíme na masti do svetlohnedá, zalejeme vodou, osolíme a prikryté dusíme občas premiešame, lebo sa zvykne prichytiť o dno. Vodu dolievame podľa potreby kým nie je tarhoňa mäkká od každého výrobcu tarhoňa prijme iné množstvo.
2.
Opražíme si cibuľku, pridáme nakrájané šampiňóny, chvíľku podusíme a pridáme mleté mäsko. Pridáme korenie a soľ. Ešte chvíľku miešame a mäsko je hotové.
3.
Vymastime si pekáč a striedavo prekladáme tarhoňu s mäsom, nakoniec zalejeme smotanou a posypeme syrom. Rýchlo zapečieme...
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.