Pridať recept

Veľkonočná polievka s údeným mäsom

Veľkonočná polievka s údeným mäsom
Zdroj: funny-girl31
7
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
údené mäso
150 ml
šťava z kyslej kapusty
3 ks
vajce
100 g
chren
2 PL
olej
2 PL
hladká múka
150 ml
mlieko
soľ
mleté čierne korenie

postup

1.

Údené mäso dôkladne umyjeme, dáme ho hrnca, zalejeme dostatočným množstvom vody a dáme variť. Uvarené mäso vyberieme, nechám vychladnúť a nakrájame na malé kocky.

 
2.

Do vývaru po mäse pridáme nastrúhaný chren a šťavu z kyslej kapusty. V menšom hrnci na dvoch lyžiciach oleja zľahka osmažíme múku a zalejeme ju studeným mliekom. Zápražku dôkladne rozmiešame a opatrne vlejeme do mäsovo kapustového vývaru. N

3.

a miernom ohni povaríme aspoň 10 minút. Uvarené vajcia olúpeme, nadrobno pokrájame a spolu s pokrájaným údeným mäsom vložíme do polievky. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Polievku podávame s chlebom alebo pečivom. Môžeme ozdobiť polovičkami varených vajec a nasekanými jarnými bylinkami.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
12.6.2013 12:40 | |
+0 -1
...no konečne jedno normálne domáce jedlo...po domácky
Podobné články
Ako si vybrať dobrý chren na Veľkú Noc? Držte sa tohto jednoduchého pravidla!
Ako si vybrať dobrý chren na Veľkú Noc? Držte sa tohto jednoduchého pravidla!
Keď hovoríme o sviatočných jedlách, často naň zabúdame, ale na Veľkú Noc chýbať nebude. Ako si vybrať ten...
Babičkin recept na veľkonočný chren. Na tie v obchode sa už ani nepozriete!
Babičkin recept na veľkonočný chren. Na tie v obchode sa už ani nepozriete!
Dobrý chren je výrazný a zároveň krémový. Obohatí a zvýrazní chuť vajec a mäsa. Táto príloha nesmie...
Údená pečená šunka
Veľkonočné údené mäso ako hviezda sviatočného nedeľného obeda: Najobľúbenejšie recepty s údeným mäsom
Okrem vajíčok a klobásy patrí medzi tradičné veľkonočné pochúťky aj údené mäso. To sa väčšinou...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Čo so zvyšným údeným mäsom? Pozrite si naše chutné recepty
Čo so zvyšným údeným mäsom? Pozrite si naše chutné recepty
Neodhadli ste množstvo alebo ste jednoducho nestihli spotrebovať všetko údené? Ponúkame vám niekoľko chutných...
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Mali by sme jesť plátok šunky či údeného mäsa, ktorý sa po nakrojení rôznofarebne leskne? Dúhový lesk sa...