Pridať recept

Lekvárové šatôčky

ingrediencie

400 g
mrazené lístkové cesto
200 g
slivkový lekvár
1 ks
vanilkový cukor
trochu
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Lístkové cesto si necháme rozmraziť. Rozvaľkáme na tenko, pokrájame na rovnaké obdĺžniky, v strede prekrojíme 3x ostrôžkou, dáme za 1 čajovú lyžičku slivkového lekváru, ktorý ochutíme vanilkovým cukrom a preložíme na polovicu. Okraj pritlačíme.
 
2.
Kladieme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme v dobre rozohriatej rúre.
3.
Ešte teplé posypeme práškovým a vanilkovým cukrom.
Lekvárové šatôčky
Lekvárové šatôčky
Zdroj: BlazenaSadovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jablka v zupane
Cesto
 Kysnuté, piškótové, linecké, trené, lístkové, či odpaľované cesto. Viete, ktoré ako pripraviť a na akú...
Taliansky dezert Diplomatico
Všetci pýtajú recept: Lístkové cesto a tá najkrémovejšia plnka, talianske DIPLOMATICO je jednoznačný favorit
Tento exkluzívny recept z talianskej kuchyne poteší najmä milovníkov krémových dezertov. Musíte ho jednoznačne vyskúšať.
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Domáci slivkový džem
Slivkový lekvár v špajze nesmie chýbať! 9 skvelých receptov!
Overené recepty na domáci slivkový lekvár. Miešaný, nemiešaný, so škoricou, s jablkami, s rumom, či portským...
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sušených sliviek?
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sliviek?
Sezóna sliviek je v plnom prúde a vy by ste ju mali využiť. Tieto nenápadné plody sú veľmi zdravé a plné...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!