Pridať recept

FOTORECEPT: Jaternica s klobáskou a chrumkavou kapustou

Fotorecept: Jaternica s klobáskou a chrumkavou kapustou
Zdroj: hanus_prg

ingrediencie

2 ks
jaternica
1 ks
klobása
300 g
kyslá kapusta
1 ks
cibuľa
1 KL
soľ
1/2 KL
mleté čierne korenie
1 PL
olej

postup

Fotorecept: Jaternica s klobáskou a chrumkavou kapustou
Fotorecept: Jaternica s klobáskou a chrumkavou kapustou
Zdroj: hanus_prg
 
1.
Šťavu z kyslej kapusty necháme odkvapkať.
Fotorecept: Jaternica s klobáskou a chrumkavou kapustou
Fotorecept: Jaternica s klobáskou a chrumkavou kapustou
Zdroj: hanus_prg
 
2.
Medzitým si na oleji popražíme cibuľku.
Fotorecept: Jaternica s klobáskou a chrumkavou kapustou
Fotorecept: Jaternica s klobáskou a chrumkavou kapustou
Zdroj: hanus_prg
3.
Keď začne chytať zlatistú farbu, pridáme kapustu a sprudka opražíme približne 1 minútu.
Fotorecept: Jaternica s klobáskou a chrumkavou kapustou
Fotorecept: Jaternica s klobáskou a chrumkavou kapustou
Zdroj: hanus_prg
4.
Potom teplotu zmiernime a restujeme približne 7-10 minút. Osolíme a okoreníme. Kapustu pravidelne miešame, aby sa nám neprilepila. Mala by dostať krásnu zlatistú farbu.
Fotorecept: Jaternica s klobáskou a chrumkavou kapustou
Fotorecept: Jaternica s klobáskou a chrumkavou kapustou
Zdroj: hanus_prg
5.
Klobásku si narežeme na kolieska, ktoré potom ešte prerežeme na polovice.
Fotorecept: Jaternica s klobáskou a chrumkavou kapustou
Fotorecept: Jaternica s klobáskou a chrumkavou kapustou
Zdroj: hanus_prg
6.
Jaternicu narežeme a do každého zárezu vložíme jednu klobásku.
Fotorecept: Jaternica s klobáskou a chrumkavou kapustou
Fotorecept: Jaternica s klobáskou a chrumkavou kapustou
Zdroj: hanus_prg
7.
Jaternice vložíme do zapekacej misy a pečieme v rozohriatej rúre pri 220 stupňoch približne 15 minút. Misu nemusíme vymastiť, pretože klobáska pustí šťavu :)
Fotorecept: Jaternica s klobáskou a chrumkavou kapustou
Fotorecept: Jaternica s klobáskou a chrumkavou kapustou
Zdroj: hanus_prg
8.
Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Poľský bigos
Zvýšila vám kyslá kapusta? Pripravte si jeden z najstarších receptov - poľský bigos
Bigos vo viacerých ohľadoch pripomína našu kapustnicu, preto si ho istotne obľúbite aj vy.
Frankfurtské párky
Máte radi párky? Toto je spôsob, ako ich pripraviť najlepšie a navyše bezpečne!
Varenie obľúbenej raňajkovej pochúťky môže byť karcinogénne. Ako pripraviť párky najlepšie?
Zapečená kapusta s mäsom
Súdok plný zdravia - kyslá kapusta!
Táto kyslá, chrumkavá a hlavne šťavnatá zelenina patrí do našich jedálničkov už dlhé roky. Za svoju...
Fermentovanie zeleniny
3 vynikajúce a zdravé fermentované pochúťky: Kapusta, jablká i salsa
V predchádzajúcom článku sme si povedali, prečo sú fermentované potraviny dnes považované za superpotraviny...
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Vyberiete klobásu z chladničky a chystáte sa ju nakrájať, keď si všimnete biely povlak na jej povrchu. Čo...