Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Vianočné opekance

ingrediencie

400 g
polohrubá múka
soľ
20 g
droždie
mlieko
20 g
maslo
80 g
maslo
50 g
práškový cukor
100 g
mak
100 g
med

postup

Múku so soľou preosejeme do misky a spracujeme s kváskom, ktorý pripravíme z 2 dl vlažného osladeného mlieka a droždia. Cesto dobre vypracujeme, vyklopíme na pomúčenú dosku a formujeme z neho tenké valčeky asi 1 cm, ktoré naukladáme na vymastený plech a necháme vykysnúť.Upečieme pri strednej teplote. Po upečení valčeky pokrájame na 2 cm kúsky a vložíme ich do nádoby. Vodu alebo mlieko dáme zovrieť a polejeme ňou opekance. Ihneď ich scedíme, aby veľmi tekutinou nepresiakli. Maslo roztopíme a nalejeme na opekance, ktoré ešte posypeme cukrom zmiešaným s makom a dobre premiešame. Nakoniec opekance polejeme rozpusteným medom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.