Pridať recept

Slovácka kyselica

ingrediencie

200 g
klobása
200 ml
kyslá smotana
4 strúčiky
cesnaku
2 ks
cibuľa
1 PL
masť
2 ks
bobkový list
350 g
kapusta aj s nálevom
1 ks
mrkva
1,5 litre
mäsový vývar
4 ks
zemiaky
1 PL
hladká múka
mleté čierne korenie
soľ
mletá rasca
petržlenová vňať
cukor
ocot

postup

1.

Prekrájame kvasnú kapustu a spolu s nálevom ju dáme do vývaru. Necháme ju zovrieť a pridáme nakrájanú mrkvu, zemiaky, bobkové listy a pomaly varíme.

 
2.

Nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak speníme na masti a posypeme ju múkou, opražíme a dáme do polievky. Okoreníme, osolíme, ochutíme rascou a pridáme pokrájanú klobásu a varíme polievku približne 25 minút.

3.

Na záver do polievky prilejeme smotanu, prehrejeme ju, ale už ju nevaríme. Chuť polievky môžeme zvýrazniť štipkou cukru a ocotom. Servírujeme ju posypanú petržlenovou vňaťou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Frankfurtské párky
Máte radi párky? Toto je spôsob, ako ich pripraviť najlepšie a navyše bezpečne!
Varenie obľúbenej raňajkovej pochúťky môže byť karcinogénne. Ako pripraviť párky najlepšie?
Kyslá kapusta z pohára: Najjednoduchší spôsob ako fermentovať kapustu
Kyslá kapusta z pohára: Najjednoduchší spôsob, ako fermentovať kapustu
Výborná, chrumkavá, kvasená kapusta so všetkými svojimi benefitmi už za dva týždne.
Plnená kapusta
5 najobľúbenejších receptov zo sladkej kapusty
Päť inšpirácií zo sladkej kapusty, ktoré ste už určite pripravovali, pripravujete a pripravovať budete.
Ako správne skladovať kapustu
Kapusta: Ako ju správne skladovať, aby vydržala svieža a chrumkavá čo najdlhšie
Kapustu môžete bezpečne uskladniť až na niekoľko mesiacov. Poradíme ako.
Čínska kapusta
Super zdravá, chrumkavá a lacná čínska kapusta
Málo kalórií a more nutričných benefitov. Taká je čínska kapusta.
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Vyberiete klobásu z chladničky a chystáte sa ju nakrájať, keď si všimnete biely povlak na jej povrchu. Čo...