Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Smotanový langoš

4
porcie
50
minút
vysoká
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hladká múka
1 ks
kvasnice
2 cl
mlieko
hrstí
kryštálový cukor
2 cl
kyslá smotana
2 ks
vajce
1 PL
olej
1 KL
soľ
1 strúčik
cesnak
1 cl
voda
podľa chuti
jemný kečup
podľa chuti
kyslá smotana

postup

2.
Vypracujeme si kvások - mlieko zohrejeme aby bolo vlažné a pridáme za hrsť cukru a rozpustíme kvasnice. Dáme na teplé miesto vykysnúť. Do misky si pripravíme múku, pridáme kvások.
7.
Hotové cesto potrieme olejom a zakryjeme potravinou fóliou a vložíme na 1 hodinu do chladničky.
9.
Z guličiek vypracujeme langoše - cesto naťahujeme medzi prstami. Ak sa cesto lepí, tak si prsty potrieme olejom.
10.
Langoše vyprážame z obidvoch strán na horúcom oleji.
11.
Na hotový langoš môžeme použiť cesnak - roztlačíme cesnak a zmiešame z vodou. Natrieme na langoš. Potom natrieme kyslou smotanou a kečupom. Dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.