Pridať recept

Domáce bagetky

4
porcie
108
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

450 g
hladká múka
1 KL
soľ
1 balíček
sušené droždie
3 ks
vajce
1 kg
med
2 PL
slnečnicový olej
podľa chuti
soľ
podľa chuti
rasca
podľa chuti
mak

postup

1.
Múku preosejeme do misy, primiešame soľ s droždím a uprostred urobíme jamku. V inej miske rozšľaháme 2 vajcia s medom aj olejom a zmes vlejeme do jamky v múke.
 
2.
Do zmesi v mise primiešame asi 200 ml vlažnej vody a všetko v miesiči spracujeme na lepkavé cesto.
3.
Dosku jemne pomúčime, dáme na ňu cesto a rukami ho dôkladne spracúvame a miesime asi 10 minút, kým nie je elastické a neprestane sa lepiť na ruky. Cesto vrátime do misy, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť asi 40 minút, kým sa jeho objem nezdvojnásobí.
4.
Na doske cesto ešte trochu premiesime, sformujeme na valec, ktorý rozkrájame na 12 približne rovnakých kúskov. Z každého kúska ušúľame asi 20 cm dlhý valček, ktorý spojíme do kruhu. Konce mierne navlhčíme a stlačíme, aby dobre držali pohromade.
5.
Rúru predhrejeme na 200°C. Plech vystelieme papierom na pečenie, poukladáme naň krúžky pečiva, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť ešte 20 minút.
6.
Do veľkého hrnca dáme zovrieť mierne posolenú vodu a bagetky do nej postupne vkladáme (napríklad dierkovanou lyžicou) a každú povaríme asi 20 sekúnd. Potom ich vyberieme z vody a vrátime na plech.
7.
Tretie vajce rozšľaháme a zľahka potrieme predvarené bagetky. V predhriatej rúre ich pečieme dozlatista 14-15 minút, potom vyberieme a dáme vychladnúť na drôtenú mriežku. Môžeme ich podávať vlažné alebo aj úplne vychladnuté. V uzavretej nádobe vydržia čerstvé až 3 dni.
8.
Servírujeme ich s prílohou podľa chuti.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Sladké raňajky
Tie najlepšie sladké raňajky k šálke horúceho kakaa
Keď máte chuť na poctivé, sladké raňajky je potrebné rozohriať rúru. Bude sa piecť!
Domáce bagetky
Domáce bagety na veľkonočné pohostenie krok za krokom: Toto je finta, vďaka ktorej budú zvonka chrumkavé a vo vnútri mäkké ako vatička
Slávnostné šaláty či nátierky chutia najlepšie na domácom pečive, však? Naučte sa spolu s nami piecť...
Chlebové placky
Chutné a zdravé domáce chleby zo sveta. Ľahšie ako kysnuté
V rôznych krajinách sveta nájdete najrôznejšie druhy chleba. Často sú považované za tradičné jedlo, ktoré...
Domáci chlieb
Už ho nikdy nevyhadzujte! TRIK, ktorý vám ušetrí peniaze, pečivo opäť ako čerstvé a rozdiel nepoznáte. Toto je to, čo musíte urobiť aj vy
Zostalo vám po víkende veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Vyskúšali sme najznámejšie metódy, ako mu opäť...
Snacky zo staršieho pečiva
Už ani omrvinka nazmar! 11 dôvodov, prečo by ste nemali vyhadzovať staršie pečivo, toto sú jedlá za lacný peniaz
Aj vám sa stáva, že vám po víkende zvýši veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Máme pre vás chutné nápady,...
Známy reťazec sťahuje z predaja obľúbený výrobok: V pečive našli cudzí predmet!, ilustračná fotografia
Známy reťazec sťahuje z predaja obľúbený výrobok: V pečive našli cudzí predmet!
Tento obľúbený výrobok môže byť nebezpečný! Známy reťazec informoval o stiahnutí jedného zo svojich...