Pridať recept

Mexické tortilly

ingrediencie

250 g
hladká múka
60 g
bravčová masť
1 KL
soľ

postup

1.
Do misy dáme múku so soľou. Masť pokrájame na kúsky, pridáme do múky a končekmi prstov rovnomerne prepracujeme. Prilejeme 130 ml teplej vody a všetko spracujeme na mäkké cesto.
 
2.
Dosku poprášime múkou, vyklopíme cesto a miesime 2-3 minúty. Sformujeme ho do gule, zabalíme do fólie a necháme na chladnom mieste asi hodinu odstáť.
3.
Z cesta urobíme valček, ktorý rozdelíme na 10 rovnakých kúskov. Z každého sformujeme guľku a na pomúčenej doske rozvaľkáme na veľmi tenkú placku s priemerom asi 15 cm.
4.
Placky poukladáme na seba a medzi ne vždy vyložíme list papiera na pečenie.
5.
Rozohrejeme panvicu s hrubým dnom, najlepšie liatinovú, a tortilly na nej postupne opekáme nasucho 20-30 sekúnd, kým nezískajú svetlohnedú farbu a na povrchu sa nevytvárajú bubliny.
6.
Hotové tortilly ukladáme na seba na tanier a ihneď ich prikrývame utierkou aby nevychladli. Podávame ich pokiaľ možno, ešte teplé.
7.
TIP: Tortilly plníme podľa vlastnej chuti šalátom, rôznymi mäsovými omáčkami a podobne.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať