Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Broskyňovo - jablková presnidavka

20
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1,5 kg
broskyňový kompót
2,5 kg
jablko
2 ks
vanilkový cukor
125 g
kryštálový cukor
2 KL
kyselina citrónová
1 liter
voda

postup

2.
Jablká očistíme a podlejeme vodou aby neprihoreli. Podľa potreby pridáme aj viac vody.
4.
Do hrnca dáme variť jablká spolu s broskyňami a pridáme vanilkový a kryštálový cukor, kyselinu citrónovú. Podľa chuti môžeme pridať aj šťavu z broskyňového kompótu.
5.
Všetko spolu necháme prevariť. Keď budú jablká mäkké - takmer rozvarené, tak rozmixujeme ponorným mixérom.
6.
Ovocnú hmotu necháme na zapnutom sporáku a začneme plniť do téglikov.
7.
Zatlačíme viečka na téglikoch a otočíme naopak a na noc zabalíme do deky. Po vychladnutí sa môže jesť spolu z piškótami alebo len tak.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
makome
24.7.2014 14:10 | |
+6 -3
Ze presnidavka, moje nervy, ved sme na svk jak toto moze niekto aj z ust vypustit, ved sa to vol výživa ci nie?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Francúzske croissanty
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Aj keď tomu možno nebudete chcieť uveriť, croissant nemá svoj pôvod vo Francúzsku. Jeho história siaha do Rakúska, kde...
Pečené koleno na pive
Pivo - nielen na pitie, ale aj na varenie!
Pivo - nielen na pitie, ale aj na varenie!
Pivo je jedným z najstarších nápojov na svete a má množstvo priaznivých účinkov na ľudské zdravie, za ktoré môže...
Ázijský čaj
Čaje-nečaje! Kto sa v tom má vyznať? Podrobný prehľad čajov
Čaje-nečaje! Kto sa v tom má vyznať? Podrobný prehľad čajov
Možno niekoho trošku zarazí názov článku, ale čajom sa často nazývajú aj nápoje, ktoré s ním nemajú vôbec nič spoločné...