Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Broskyňovo - jablková presnidavka

20
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1,5 kg
broskyňový kompót
2,5 kg
jablko
2 ks
vanilkový cukor
125 g
kryštálový cukor
2 KL
kyselina citrónová
1 liter
voda

postup

2.
Jablká očistíme a podlejeme vodou aby neprihoreli. Podľa potreby pridáme aj viac vody.
4.
Do hrnca dáme variť jablká spolu s broskyňami a pridáme vanilkový a kryštálový cukor, kyselinu citrónovú. Podľa chuti môžeme pridať aj šťavu z broskyňového kompótu.
5.
Všetko spolu necháme prevariť. Keď budú jablká mäkké - takmer rozvarené, tak rozmixujeme ponorným mixérom.
6.
Ovocnú hmotu necháme na zapnutom sporáku a začneme plniť do téglikov.
7.
Zatlačíme viečka na téglikoch a otočíme naopak a na noc zabalíme do deky. Po vychladnutí sa môže jesť spolu z piškótami alebo len tak.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
makome
24.7.2014 14:10 | |
+6 -3
Ze presnidavka, moje nervy, ved sme na svk jak toto moze niekto aj z ust vypustit, ved sa to vol výživa ci nie?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...
Turkey schnitzel
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej slovenskej...