Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Broskyňovo - jablková presnidavka

20
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1,5 kg
broskyňový kompót
2,5 kg
jablko
2 ks
vanilkový cukor
125 g
kryštálový cukor
2 KL
kyselina citrónová
1 liter
voda

postup

2.
Jablká očistíme a podlejeme vodou aby neprihoreli. Podľa potreby pridáme aj viac vody.
4.
Do hrnca dáme variť jablká spolu s broskyňami a pridáme vanilkový a kryštálový cukor, kyselinu citrónovú. Podľa chuti môžeme pridať aj šťavu z broskyňového kompótu.
5.
Všetko spolu necháme prevariť. Keď budú jablká mäkké - takmer rozvarené, tak rozmixujeme ponorným mixérom.
6.
Ovocnú hmotu necháme na zapnutom sporáku a začneme plniť do téglikov.
7.
Zatlačíme viečka na téglikoch a otočíme naopak a na noc zabalíme do deky. Po vychladnutí sa môže jesť spolu z piškótami alebo len tak.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
makome
24.7.2014 14:10 | |
+6 -3
Ze presnidavka, moje nervy, ved sme na svk jak toto moze niekto aj z ust vypustit, ved sa to vol výživa ci nie?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Čokoládové
Čokoládové pokušenie - pralinky!
Čokoládové pokušenie - pralinky!
Malé čokoládové cukríky, ktoré sa Vám rozplynú na jazyku a vyčarujú Vám úsmev na tvári, áno to sú pralinky! Každý z nás...
Bravčový hrniec
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Už od pradávna sa ľudia všemožne snažia zjednodušiť a najmä urýchliť varenie, veď čas strávený v kuchyni sa dá využiť...
zajačikova torta
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Veľká noc už klope na dvere. Príbytky zdobia veľkonočné dekorácie a je na čase zahájiť aj veľkonočné pečenie. Okrem...