Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Slaninové bulky zo špaldovej múky

ingrediencie

450 g
špaldová múka jemne mletá
2 PL
ovsené vločky
320 ml
voda
10 ml
olej
1 KL
soľ
1 KL
sušený cesnak
1 KL
kmín
1,5 KL
sušené droždie
1 hrsť
slnečnicové semienko

Náplň

200 g
slanina
1 ks
cibuľa

postup

1.
Do pekárne chleba dáme vodu, soľ, kmín, cesnak, múku, vločky a sušené droždie. Zapneme program "Cesto".
2.
Medzitým si na panvici osmažíme cibuľu nakrájanú na pásiky.
4.
Slaninu a cibuľu smažíme cca 15 minút do hneda. Hotovú zmes pridáme k ostatným surovinám do pekárničky (po 10 min. miesenia).
5.
Vykysnuté cesto vyberieme z pekárničky, ručne vyvaľkáme dlhé plát a postupne z neho odtrhujeme malé kúsky, ktoré v rukách tvarujeme do žemličiek (keď sa cesto lepí, namočíme si ruky do oleja alebo vody).
6.
Pečivo uložíme na papier a necháme podkysnúť 10 min. Potom potrieme vajíčkom a pečieme 18 min. pri teplote 180 stupňov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...