Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Diétny chlieb

6
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
hnedá ryžová múka
200 g
zemiaková múčka
100 g
sójová múka
1 KL
soľ
1 balíček
sušené droždie
1/2 KL
med
1 KL
olivový olej
1 KL
kypriaci prášok
2 KL
vinný kameň v prášku
trochu
tuk na vymastenie

postup

1.
V mise zmiešame ryžovú, zemiakovú a sójovú múku – asi štvrtinu odoberieme a odložíme nabok. Do zvyšku múčnej zmesi vmiešame soľ a droždie. V múke urobíme jamku.
2.
Do jamky vlejeme olivový olej, med a 400 ml vlažnej vody. Všetko miesiacimi nadstavcami spracujeme na hladké husté cesto.
3.
Misu vzduchotesne prikryjeme potravinárskou fóliou a cesto necháme na teplom mieste kysnúť 30 minút. Rúru predhrejeme na 200°C. Formu potrieme tukom.
4.
Kypriaci prášok a vínny kameň pridáme k odloženej múke, ktorú potom primiešame do kysnúceho cesta, až vznikne spenená hmota. Cesto dáme do formy.
5.
Chlieb pečieme v horúcej rúre 25-30 minút do zlatohneda. Vyberieme ho z rúry a dáme vychladnúť na drôtenú mriežku. Chlieb je výborný aj ako toast a vydrží čerstvý 2 dni.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...