Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Diétny chlieb

6
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
hnedá ryžová múka
200 g
zemiaková múčka
100 g
sójová múka
1 KL
soľ
1 balíček
sušené droždie
1/2 KL
med
1 KL
olivový olej
1 KL
kypriaci prášok
2 KL
vinný kameň v prášku
trochu
tuk na vymastenie

postup

1.
V mise zmiešame ryžovú, zemiakovú a sójovú múku – asi štvrtinu odoberieme a odložíme nabok. Do zvyšku múčnej zmesi vmiešame soľ a droždie. V múke urobíme jamku.
2.
Do jamky vlejeme olivový olej, med a 400 ml vlažnej vody. Všetko miesiacimi nadstavcami spracujeme na hladké husté cesto.
3.
Misu vzduchotesne prikryjeme potravinárskou fóliou a cesto necháme na teplom mieste kysnúť 30 minút. Rúru predhrejeme na 200°C. Formu potrieme tukom.
4.
Kypriaci prášok a vínny kameň pridáme k odloženej múke, ktorú potom primiešame do kysnúceho cesta, až vznikne spenená hmota. Cesto dáme do formy.
5.
Chlieb pečieme v horúcej rúre 25-30 minút do zlatohneda. Vyberieme ho z rúry a dáme vychladnúť na drôtenú mriežku. Chlieb je výborný aj ako toast a vydrží čerstvý 2 dni.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čokoládové
Čokoládové pokušenie - pralinky!
Čokoládové pokušenie - pralinky!
Malé čokoládové cukríky, ktoré sa Vám rozplynú na jazyku a vyčarujú Vám úsmev na tvári, áno to sú pralinky! Každý z nás...
Bravčový hrniec
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Už od pradávna sa ľudia všemožne snažia zjednodušiť a najmä urýchliť varenie, veď čas strávený v kuchyni sa dá využiť...
zajačikova torta
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Veľká noc už klope na dvere. Príbytky zdobia veľkonočné dekorácie a je na čase zahájiť aj veľkonočné pečenie. Okrem...