Chlebový kvások I
stredná
náročnosť
ingrediencie
múka
droždie
trochu
cukor
vlažné mlieko
postup
1.
Prísady na kysnuté cesto musia mať vždy izbovú teplotu. Do väčšej misky preosejeme múku, do ktorej urobíme jamku. Do nej rozmrvíme droždie, prisypeme trošku cukru a prilejeme vlažnú tekutinu, či už mlieko alebo vodu. Spolu všetko premiešame s troškou múky, kým nemáme kašu.
2.
Múkou poprášime kvások a zakryjeme ho utierkou.
3.
Kvások necháme v pokoji približne 15 až 30 minút pri izbovej teplote, čo je okolo 24°C. Na povrchu múky sa nám vytvoria jemné trhlinky.
Podobné recepty
Ak chcete schudnúť, zjedzte každý deň jeden balíček. Má nízky obsah kalórií a vysoký obsah bielkovín
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.