Pridať recept

Chlebový kvások I

ingrediencie

múka
droždie
trochu
cukor
vlažné mlieko

postup

1.
Prísady na kysnuté cesto musia mať vždy izbovú teplotu. Do väčšej misky preosejeme múku, do ktorej urobíme jamku. Do nej rozmrvíme droždie, prisypeme trošku cukru a prilejeme vlažnú tekutinu, či už mlieko alebo vodu. Spolu všetko premiešame s troškou múky, kým nemáme kašu.
 
2.
Múkou poprášime kvások a zakryjeme ho utierkou.
3.
Kvások necháme v pokoji približne 15 až 30 minút pri izbovej teplote, čo je okolo 24°C. Na povrchu múky sa nám vytvoria jemné trhlinky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
24.5.2013 13:27 | |
+0 -1
ja si myslim ze je to super
Anonymný nick
25.2.2014 20:59 | |
+6 -0
chcem podotknúť,že chlebový kvások sa nikdy nerobí z droždia....obsahuje iba ražnú múku a vodu (y)
Podobné články
sušený kvások
Sušenie a mrazenie kvásku
Kúsok kvásku je dobré mať v zálohe. Či už máte náročnejšie obdobie a chlieb nestíhate piecť, chystáte sa...
Jablka v zupane
Cesto
 Kysnuté, piškótové, linecké, trené, lístkové, či odpaľované cesto. Viete, ktoré ako pripraviť a na akú...
Ražný kvások
Ako získať ražný kvások?
Keď už ste sa rozhodli začať s pečením domáceho chleba, chýba vám jedna dôležitá vec - RAŽNÝ KVÁSOK.
ozdravenie kvásku
Ako oživiť ražný kvások na pečenie chleba?
Niekedy aj napriek tomu, že všetko robíte ako inokedy, chlieb sa prestane dariť. Striedka nie je čo bývala, je...
Kvások počas dovolenky
Čo s kváskom na pečenie počas dovolenky?
Čaká vás letná dovolenka a rozmýšľate, ako to zvládne váš kvások? Áno, my čo si doma pečieme chlieb...
Ako založiť vlastný ražný kvások na pečenie chleba
Proces pestovania vlastného kvásku nie je zložitý, stačí vám múka, voda, zavárací pohár a trochu trpezlivosti.