Pridať recept

Chlebový kvások II

ingrediencie

droždie
trochu
cukor
0,1 litrov
vlažná voda
múka

postup

1.
Do väčšieho hrnčeka rozmrvíme droždie, ktoré zmiešame spolu s cukrom a s 0,1 litrom vlažnej vody.
 
2.
Potom ho prikryjeme a necháme odstáť asi 15 minút.
3.
Takto nakvasené droždie nalejeme do múky a potom pridáme zvyšné suroviny.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
24.5.2013 13:25 | |
+0 -0
ja peciem chlieb raz do tyzdna a je vyborny
Podobné články
sušený kvások
Sušenie a mrazenie kvásku
Kúsok kvásku je dobré mať v zálohe. Či už máte náročnejšie obdobie a chlieb nestíhate piecť, chystáte sa...
Jablka v zupane
Cesto
 Kysnuté, piškótové, linecké, trené, lístkové, či odpaľované cesto. Viete, ktoré ako pripraviť a na akú...
Ražný kvások
Ako získať ražný kvások?
Keď už ste sa rozhodli začať s pečením domáceho chleba, chýba vám jedna dôležitá vec - RAŽNÝ KVÁSOK.
ozdravenie kvásku
Ako oživiť ražný kvások na pečenie chleba?
Niekedy aj napriek tomu, že všetko robíte ako inokedy, chlieb sa prestane dariť. Striedka nie je čo bývala, je...
Kvások počas dovolenky
Čo s kváskom na pečenie počas dovolenky?
Čaká vás letná dovolenka a rozmýšľate, ako to zvládne váš kvások? Áno, my čo si doma pečieme chlieb...
Ako založiť vlastný ražný kvások na pečenie chleba
Proces pestovania vlastného kvásku nie je zložitý, stačí vám múka, voda, zavárací pohár a trochu trpezlivosti.