Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Odpaľované cesto

ingrediencie

50 g
maslo
1 štipka
soľ
1/4 liter
voda
200 g
múka
4 ks
vajce
trochu
prášok do pečiva
1/5 šálka
voda

postup

1.
V hrnci privedieme do varu 50 g masla, štipku soli a ¼ litra vody. Potom dostatočne veľký hrniec odstavíme z ohňa a naraz doň vsypeme 200 g múky. Budeme miešať dovtedy, až kým sa cesto nelepí na nádobu.
2.
Do misky prenesieme cesto, do ktorej pridáme štyri vajíčka. Premiešame mixérom. Potom čo zamiešame prvé vajcia, necháme cesto niekoľko minút vychladnúť. Ako budeme pridávať posledné vajce primiešame ho aj spolu s práškom do pečiva, ktorý máme na hrote noža. Cesto, ktoré nám vzniklo je hladké, lesklé a zlatožlté.
3.
Ak si chceme pripraviť veterníky naplníme odpaľovaným cestom platené vrecúško, z ktorého budeme postupne striekať na plech požadované tvary. Veterníky budeme piecť asi 20 minút. Rúru si, ale musíme dopredu predhriať na teplotu 220°C. Dbáme na to, že počas pečenia nesmieme rúru nikdy otvoriť.
4.
Na samotnom začiatku pečenia nalejeme na dno rúry pol šálky vody, čím vytvoríme potrebnú paru.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
renesens
6.9.2014 20:11 | |
+4 -10
Akurat som ich dopiekla a neviem sa ich dojest , iked chyba plnka a poleva! :) (y) 8:| 8:| 8:| 8:|
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Kiwi smoothie
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Chlpaté plody kiwi nie sú na prvý pohľad práve najvábnejšie z ovocia, no pod šupkou sa ukrýva oveľa viac ako si...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...