Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Trené cesto

ingrediencie

trochu
maslo na vymastenie
trochu
múka na vysypanie formy
4 ks
vajce
75 g
cukor
100 g
cukor
1 PL
vanilkový cukor
200 g
maslo
1 štipka
soľ
4 cl
rum
300 g
múka

postup

1.
Najskôr si predhrejeme rúru na 180°C, a potom vytrieme formu maslom, ktorú následne vysypeme múkou alebo piškótovou mrveničkou.
2.
Rozdelíme 4 vajíčka na bielky a žĺtky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého budeme pomaly prisypávať 75 g cukru a ušľaháme dohusta.
3.
100 g cukru, lyžicu vanilkového cukru, 200 g mäkkého masla a štipku soli budeme miešať na penu, až kým sa cukor celkom nerozpustí. Postupne budeme pridávať žĺtky, 2 likérové poháriky rumu prípadne Araku a 300 g preosiatej múky.
4.
Do zmesi zľahka vmiešame sneh. Pripravenú formu naplníme cestom a budeme piecť v strednej vyhriatej rúre 50-60 minút.
5.
Ku koncu pečenia je potrebné drievkom skontrolovať či je cesto dostatočne prepečené. Vytvorený jednoduchý koláč necháme ešte 10 minút odstáť vo vypnutej rúre.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...