Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Trené cesto

ingrediencie

trochu
maslo na vymastenie
trochu
múka na vysypanie formy
4 ks
vajce
75 g
cukor
100 g
cukor
1 PL
vanilkový cukor
200 g
maslo
1 štipka
soľ
4 cl
rum
300 g
múka

postup

1.
Najskôr si predhrejeme rúru na 180°C, a potom vytrieme formu maslom, ktorú následne vysypeme múkou alebo piškótovou mrveničkou.
2.
Rozdelíme 4 vajíčka na bielky a žĺtky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého budeme pomaly prisypávať 75 g cukru a ušľaháme dohusta.
3.
100 g cukru, lyžicu vanilkového cukru, 200 g mäkkého masla a štipku soli budeme miešať na penu, až kým sa cukor celkom nerozpustí. Postupne budeme pridávať žĺtky, 2 likérové poháriky rumu prípadne Araku a 300 g preosiatej múky.
4.
Do zmesi zľahka vmiešame sneh. Pripravenú formu naplníme cestom a budeme piecť v strednej vyhriatej rúre 50-60 minút.
5.
Ku koncu pečenia je potrebné drievkom skontrolovať či je cesto dostatočne prepečené. Vytvorený jednoduchý koláč necháme ešte 10 minút odstáť vo vypnutej rúre.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...