Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Žemľovka s marhuľami

ingrediencie

6 ks
žemľa
500 ml
mlieko
80 g
práškový cukor
3 ks
vajce
30 g
maslo
600 g
marhuľa
1 balíček
vanilínový cukor
trochu
maslo na vymastenie
trochu
strúhanka na vysypanie plechu

postup

1.

Žemle nakrájame na plátky. Cukor a žĺtky rozmiešame spolu v masle a pridáme roztopené maslo. Celé nalejeme na nakrájané žemle a necháme aby žemle všetko vpili.

2.

Marhule vykôstkujeme, rozpolíme a posypeme vanilínovým cukrom.

3.

Jednu polovicu žemlí uložíme do vymastenej zapekacej misy. Na žemle rovnomerne uložíme rozpolené marhule a tie prikryjeme zvyšnou žemľovou zmesou a dáme zapiecť do rúry.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.