FOTORECEPT: Žemľový chlebík zo žitnej múky
10
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
300
g
žitná múka
250
ml
voda
2
KL
olivový olej
1/2
PL
soľ
1
KL
cukor
45
g
slnečnicové semienko
15
g
sezamové semienka
45
g
ovsené vločky
2
KL
maslo
2
KL
sušené droždie
postup
1.
Do misy alebo pekárne najprv vylejeme vodu.
2.
Vajcia jemne vymiešame a prilejeme k vode. Potom pridáme maslo.
3.
Sušené droždie si zmiešame s múkou a vysypeme k ostatným ingredienciám.
4.
Ak máme pekárničku chleba, nastavíme program "cesto". Ak nemáme, cesto vymiesime do hladka a dáme vykysnúť.
5.
Po vykysnutí vmiešame do cesta semienka a vločky.
6.
Cesto dáme do formy na biskupský chlebík a necháme ešte približne 20 minút nakysnúť. Potom vrch potrieme olivovým olejom a posypeme sezamom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.