Pridať recept

Zapekané cestoviny s brokolicou

ingrediencie

500 g
brokolica
250 g
cestoviny
200 g
syr Eidam
150 g
údené mäso
1 téglik
smotana na šľahanie
1 téglik
kyslá smotana
3 ks
vajce
1 ks
cibuľa
2 PL
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
trochu
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu

postup

1.
Brokolicu uvaríme v osolenej vode tak, aby mierne zmäkla. Potom ju necháme vychladnúť a pokrájame na malé kúsky. Uvaríme cestoviny.
 
2.
Údené mäso pokrájame na drobné kocky, syr nastrúhame. Nádobu na pečenie si vymastíme a vysypeme múkou. Cestoviny zmiešame s brokolicou a s mäsom. Časť cestovín poukladáme do nádoby, posypeme časťou strúhaného syra s nakrájanou cibuľou, pridáme ďalšie cestoviny a takto robíme vrstvy podľa toho, ako nám vystačia suroviny.
3.
Kyslú smotanu zmiešame so smotanou na šľahanie, rozmiešame v nich vajcia a pridáme soľ a korenie. Nakoniec zmes vylejeme na cestoviny a dáme zapiecť do rúry pri teplote 200°C asi na 40 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Poctivá brokolicová polievka
Poctivá brokolicová polievka: 10 overených receptov na najchutnejšie a krásne farebné polievky z obľúbenej brokolice
Ak chcete poctivú, zeleninovú polievku, ktorá má okrem krémovej konzistencia aj krásnu farbu, vsaďte...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Obľúbená brokolica vo jednoduchých receptoch
Pochúťky z brokolice tak, ako ich máme najradšej
Brokolica je nutrične bohatá zelenina s krásnou farbou, ktorá sama o sebe evokuje množstvo kulinárskych nápadov...
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...