Pridať recept

Zapekané cestoviny s brokolicou

ingrediencie

500 g
brokolica
250 g
cestoviny
200 g
syr Eidam
150 g
údené mäso
1 téglik
smotana na šľahanie
1 téglik
kyslá smotana
3 ks
vajce
1 ks
cibuľa
2 PL
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
trochu
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu

postup

1.
Brokolicu uvaríme v osolenej vode tak, aby mierne zmäkla. Potom ju necháme vychladnúť a pokrájame na malé kúsky. Uvaríme cestoviny.
 
2.
Údené mäso pokrájame na drobné kocky, syr nastrúhame. Nádobu na pečenie si vymastíme a vysypeme múkou. Cestoviny zmiešame s brokolicou a s mäsom. Časť cestovín poukladáme do nádoby, posypeme časťou strúhaného syra s nakrájanou cibuľou, pridáme ďalšie cestoviny a takto robíme vrstvy podľa toho, ako nám vystačia suroviny.
3.
Kyslú smotanu zmiešame so smotanou na šľahanie, rozmiešame v nich vajcia a pridáme soľ a korenie. Nakoniec zmes vylejeme na cestoviny a dáme zapiecť do rúry pri teplote 200°C asi na 40 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Údená pečená šunka
Veľkonočné údené mäso ako hviezda sviatočného nedeľného obeda: Najobľúbenejšie recepty s údeným mäsom
Okrem vajíčok a klobásy patrí medzi tradičné veľkonočné pochúťky aj údené mäso. To sa väčšinou...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Čo so zvyšným údeným mäsom? Pozrite si naše chutné recepty
Čo so zvyšným údeným mäsom? Pozrite si naše chutné recepty
Neodhadli ste množstvo alebo ste jednoducho nestihli spotrebovať všetko údené? Ponúkame vám niekoľko chutných...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Mali by sme jesť plátok šunky či údeného mäsa, ktorý sa po nakrojení rôznofarebne leskne? Dúhový lesk sa...