Pridať recept

FOTORECEPT: Šampiňónové sushi

2
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

120 g
ryža
60 g
šampiňóny
1 PL
ryžový ocot
1 KL
trstinový cukor
štipiek
soľ
2 plátky
riasy nori
3 PL
sójová omáčka
20 g
nakladaný zázvor
štipiek
wasabi
1 PL
olej na vyprážanie

postup

1.
Guľatozrnnú ryžu umývame, kým voda z nej nie je číra. Potom ju dáme do hrnca, pridáme vodu s hladinou 2 cm nad hladinou ryže. Necháme uležať 10 minút.
Fotorecept: Šampiňónové sushi
Fotorecept: Šampiňónové sushi
Zdroj: Tanuki
 
2.
Ryžu variť na 10 minút, počas varenia neodkrývame pokrievku. Potom ryžu odstavíme a necháme vychladnúť. Do nádobky nalejeme ryžový ocot, v ktorom dôkladne zmiešame cukor so štipkou soli.
Fotorecept: Šampiňónové sushi
Fotorecept: Šampiňónové sushi
Zdroj: Tanuki
3.
Šampiňóny zbavíme povrchovej vrstvičky a nakrájame ich na tenké plátky. Vypražíme na troche oleja.
Fotorecept: Šampiňónové sushi
Fotorecept: Šampiňónové sushi
Zdroj: Tanuki
4.
Keď je ryža vychladená, prilejeme do nej zmes octu, cukru a soli. Dôkladne premiešame.
Fotorecept: Šampiňónové sushi
Fotorecept: Šampiňónové sushi
Zdroj: Tanuki
5.
Na podložku si položíme prvý plátok rias hladkou stranou nadol.
Fotorecept: Šampiňónové sushi
Fotorecept: Šampiňónové sushi
Zdroj: Tanuki
6.
Na riasu dáme polovicu ryže.
Fotorecept: Šampiňónové sushi
Fotorecept: Šampiňónové sushi
Zdroj: Tanuki
7.
Ryžu rozotrieme tak, aby bola rovnomerne rozložená až po okraj z troch strán, štvrtý okraj bude 1,5-2 cm medzierka.
Fotorecept: Šampiňónové sushi
Fotorecept: Šampiňónové sushi
Zdroj: Tanuki
8.
Na opačný koniec od medzierky poukladáme huby do jedného radu.
Fotorecept: Šampiňónové sushi
Fotorecept: Šampiňónové sushi
Zdroj: Tanuki
9.
Plátok zavinieme. (Pomôcť si môžeme s makisu- teda špeciálnou podložkou z bambusu, ktorým pevne a rovnomerne sushi zavinieme, no ak nemáme k dispozícií ten, môžeme to skúsiť aj s utierkou.
Fotorecept: Šampiňónové sushi
Fotorecept: Šampiňónové sushi
Zdroj: Tanuki
Fotorecept: Šampiňónové sushi
Fotorecept: Šampiňónové sushi
Zdroj: Tanuki
10.
Vznikne nám valček, ktorý krájame na kolieska ostrým veľkým nožom. Podmienkou, aby sa ryža nelepila na nôž, je ho zakaždým opláchnuť a krájať ešte vlhkým nožom. Takto sa ryža nenalepí a môžeme odkrajovať pekné, rovné kolieska.
Fotorecept: Šampiňónové sushi
Fotorecept: Šampiňónové sushi
Zdroj: Tanuki
11.
Sushi podávame so sójovou omáčkou, v ktorej rozpustíme kúsok wasabi pasty a s nakladaným zázvorom. Po jedle sa pije zelený čaj.
Fotorecept: Šampiňónové sushi
Fotorecept: Šampiňónové sushi
Zdroj: Tanuki
Fotorecept: Šampiňónové sushi
Fotorecept: Šampiňónové sushi
Zdroj: Tanuki
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Máte radi šampiňóny? Urobte si ich doma nakladané v oleji
Poznáte nakladaný hermelín však? Lahodný smotanový mäkký syr naložený na pár dní v kvalitnom oleji,...
Sezóna už začala: Obsahujú veľa vody, majú málo kalórií ale pozor! Toto je veľmi častá chyba pri zbieraní
Sezóna už začala: Obsahujú veľa vody, majú málo kalórií, ale pozor! Toto je veľmi častá chyba pri zbieraní húb, lesníci varujú!
Nič nevonia tak krásne ako čerstvo nazbierané huby, ktoré priam lákajú na prípravu aromatických delikates. Aby...
Sushi maki
Video: Ako na populárne maki sushi?
Praktický video návod na prípravu obľúbeného sushi maki.
Týchto 5 chýb robíme pri príprave húb
Už nikdy nebudú mäkké ani mdlé! Pri príprave húb si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý!
Kvôli nesprávnej príprave húb sa často pripravíme o vynikajúci chuťový zážitok. Poradíme vám, ako...
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutu metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutú metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo môžete urobiť, aby vaše huby neboli horké? Vyskúšajte tento babičkin trik!
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín...