Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Citrónový múčnik

ingrediencie

350 g
hladká múka
200 g
cukor
50 g
maslo
5 ks
vajce
200 ml
smotana na šľahanie
1 ks
citrón
1 balíček
vanilínový cukor
štipiek
soľ

postup

1.
300 gramov múky, maslo a 1 vajce zmiešame do cesta. To necháme pol hodiny odležať na teplom mieste.
2.
Smotanu vyšľaháme s cukrom a tromi vajciami, zbytkom múky, trochou soli, strúhanou kôrou citróna a vanilínovým cukrom.
3.
Cesto rozdelíme na dve časti, jednu väčšiu a druhú menšiu. Väčšiu časť rovnomerne rozváľame na plech vymazaný maslom a vysypaný múkou. Na cesto rozotrieme náplň.
4.
Menšiu časť cesta rozvaľkáme na tenký plát a položíme na krém. Vrch potrieme posledným vajcom a vložíme do vyhriatej rúry na pol hodiny.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.