Citrónový múčnik
6
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
350
g
hladká múka
200
g
cukor
50
g
maslo
5
ks
vajce
200
ml
smotana na šľahanie
1
ks
citrón
1
balíček
vanilínový cukor
štipiek
soľ
postup
1.
300 gramov múky, maslo a 1 vajce zmiešame do cesta. To necháme pol hodiny odležať na teplom mieste.
2.
Smotanu vyšľaháme s cukrom a tromi vajciami, zbytkom múky, trochou soli, strúhanou kôrou citróna a vanilínovým cukrom.
3.
Cesto rozdelíme na dve časti, jednu väčšiu a druhú menšiu. Väčšiu časť rovnomerne rozváľame na plech vymazaný maslom a vysypaný múkou. Na cesto rozotrieme náplň.
4.
Menšiu časť cesta rozvaľkáme na tenký plát a položíme na krém. Vrch potrieme posledným vajcom a vložíme do vyhriatej rúry na pol hodiny.
Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.
Odporúčané recepty
Vybrali sme pre vás
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:

varecha-kucharka
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.