Pridať recept

Talianske pizza krekry

ingrediencie

Cesto

400 g
mrazené cesto na pizzu
1 ks
žĺtok
trochu
múka na posypanie

Ozdoba

1 PL
mak
1 PL
sezamové semienka

postup

1.
Cesto na pizzu pripravíme podľa návodu na obale. Plechy vyložíme papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 200°C.
 
2.
Hotové cesto rozvaľkáme na jemne pomúčenej doske na hrúbku asi 4mm. Žĺtok dôkladne rozšľaháme s 2 lyžicami vody. Zmesou potrieme plát cesta a buď ho pokrájame na štvorce alebo povykrajujeme formičkami so stranami asi 6x6cm.
3.
Hviezdičky posypeme makom, sezamovými semienkami a poukladáme na plechy. Pečieme v predhriatej rúre 10-15 minút dozlatista. Krekry vyberieme z pechu, necháme krátko vychladnúť a podávame teplé.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vynikajúce makové rezy k poobedňajšej káve
Vynikajúce makové rezy k poobedňajšej káve
Delikátne, vizuálne podmanivé a krásne vláčne rezy.
Vianočné opekance
Mak nesmie chýbať! Nezabudnite k tradičným štedrovečerným chodom pripraviť aspoň jednu tradičnú makovú pochúťku
Mak symbolizuje bohatstvo, preto nezabudnite k tradičným štedrovečerným chodom pripraviť aspoň jednu makovú dobrotu.
Makové dobroty
Tie najlepšie makové dobroty, po ktorých sa len tak zapráši
V mnohých krajinách bolo, v niektorých ešte aj je, pestovanie maku zakázané kvôli ópiu, ktoré obsahujú ešte...
Makové chuťovky na sviatočný stôl.
15 receptov na vianočné pečenie s makom. Tento rok ich musíte vyskúšať!
Vianoce sa nezadržateľne blížia, preto vám každý deň prinášame najobľúbenejšie inšpirácie na vianočné...
Makový zákusok
Najlepšie makové zákusky
Mak je vzácny artikel a my Stredoeurópania máme to šťastie, že si ho môžeme dopriavať bez obmedzení. Preto sa...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!