Quiche so špenátom
8
porcií
102
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
200
g
múka
1/2
KL
soľ
1
ks
vaječný žĺtok
100
g
maslo
trochu
múka a maslo na plech
Plnka
600
g
mrazený špenát
1
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
100
g
kyslá smotana
100
g
šľahačková smotana
3
ks
vajce
1
ks
bielok
50
g
strúhaný parmezán
štipiek
muškátový oriešok
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
soľ
postup
1.
Špenát na plnku dáme rozmraziť. Z múky, soli, žĺtka, masla a 2 lyžíc vody vypracujeme hladké cesto. Sformujeme ho do gule, zabalíme do fólie a dáme do chladničky na 20 minút. Formu potrieme maslom. Rúru predhrejeme na 180°C.
2.
Cibuľu aj cesnak ošúpeme a pokrájame nadrobno. Rozmiešame kyslú aj šľahačkovú smotanu, vajcia. ½ bielka, parmezán a čierne korenie. Špenát dôkladne vyžmýkame a ostrým nožom posekáme nadrobno.
3.
Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto a vyložíme ním formu. Cesto poprepichujeme vidličkou, prikryjeme papierom na pečenie a posypeme hrachom. Korpus predpekáme 12 minút, potom vyberieme z rúry a odstránime papier na pečenie aj hrach.
4.
Koláčový korpus potrieme zvyšným bielkom a naplníme špenátom s cesnakom aj cibuľou. Nakoniec zalejeme smotanovou zálievkou. Quiche pečieme 30-35 minút a podávame horúci.
5.
TIP: Môžeme ho posypať mandľovými lupienkami. Taktiež môžeme korpus upiecť vopred a koláč dopiecť neskôr.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.