Pridať recept

Quiche Lorraine

8
porcií
157
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

250 g
múka
120 g
maslo
1/2 KL
solamyl
1 ks
žĺtok
trochu
suchý hrach

Plnka

150 g
kyslá smotana
3 ks
vajce
1 ks
žĺtok
štipiek
mletý muškátový oriešok
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
soľ
150 g
šunka
200 g
strúhaný ementál

postup

1.
Na cesto dáme do misy múku. Maslo pokrájame na kúsky a so soľou, žĺtkom a 1-2 lyžicami vody pridáme do múky. Najskôr miesičom v kuchynskom robote a potom rukami vypracujeme hladké cesto. Utvoríme guľu, zabalíme do fólie a dáme na chladné miesto.
 
2.
Dno formy potrieme maslom. Rúru predhrejeme na 180°C. Na jemne pomúčenej doske cesto vyvaľkáme natenko. Otváraciu formu vyložíme cestom a urobíme asi 5 cm okraj.
3.
Koláčový základ poprepichujeme vidličkou, prikryjeme papierom na pečenie a posypeme hrachom. Pečieme 12 minút. Potom odstránime hrach aj papier a pečieme ďalších 45 minút. Vyberieme z rúry a necháme trochu vychladnúť.
4.
Na plnku premiešame kyslú smotanu s vajcami, žĺtkom aj muškátovým orieškom, pokoreníme a mierne posolíme.
5.
Plátky tučnej šunky alebo bôčika zbavíme kože, pokrájame na kúsky. Pásiky šunky a syr rozdelíme do koláčového základu a zalejeme smotanou s vajcami.
6.
Quiche pečieme 25-30 minút. Ak povrch tmavne príliš rýchlo, prikryjeme ho alobalom. Hotový koláč necháme 5 minút chladnúť vo forme, potom ho vyberieme a podávame ešte horúci.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať