Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špaldová vianočka

10
porcií
107
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

450 g
špaldová múka jemne mletá
200 ml
ryžové mlieko
50 g
maslo
2 ks
vajce
1 KL
soľ
4 PL
med
7 g
sušené droždie
100 g
sušené hrozienka
vajce na potretie

postup

1.
Cesto môžeme spracovať ručne alebo v pekárni. V druhom prípade dáme suroviny (mlieko, múka, vajce, med, maslo, soľ) do pekárne a zapneme program "Cesto". Po 15 minútach pridáme do cesta hrozienka.
2.
Po cca 1,5 hod. vyberieme cesto z pekárne a rozdelíme na 2 časti - z toho bude jedna väčšia. Cesto sa nám môže lepiť na ruky, v tom prípade si pracovnú dosku (alebo ruky) pomažeme olejom.
3.
Väčšiu časť cesta rozdelíme na 3 rovnaké diely a priamo na pečiacom papieri upletieme vrkoč.
4.
To isté urobíme s menšou časťou cesta (vrkoč si upletieme na pracovnej doske), ktorú potom položíme na väčší zapletený vrkoč. Necháme kysnúť 15 min. a pred vložením do rúry potrieme vajíčkom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
sassi
30.9.2013 14:21 | |
+1 -0
sušené mlieka /sójové a ryžové - sami o sebe/ sú také isté zlo ako aseptické pasterizované "kravské" mlieko (zdravé by boli nepasterované tekuté ovčie alebo kozie), ale ináč receptíky super :-))
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...