Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Citrónové kura

ingrediencie

1 ks
celé kura
4 ks
citrón
100 g
šampiňóny
2 PL
olej na vyprážanie
250 ml
kyslá smotana
5 strúčikov
cesnak
1 PL
provensálske korenie
4 kocky
kurací bujón
štipiek
soľ

postup

1.
Kurča umyjeme, položíme do nádoby, pokvapkáme šťavou z citrónov a chvíľku marinujeme.
2.
Kurča vyberieme z misy, osolíme ho. Cesnak rozdrvíme a jeho časť dáme spolu s provensálskym korením do vnútra kuraťa. Šampiňóny olúpeme, nakrájame na plátky a opražíme vo väčšom hrnci na oleji. Potom dáme opražiť aj kurča, kým nie je dozlata zo všetkých strán.
3.
Pridáme zbytok cesnaku, citrónovú šťavu, prikryjeme pokrievkou a pečieme asi 40 minút. Potom kurča vyberieme a naporcujeme. Do výpeku pridáme bujón so smotanou a chvíľu povaríme. Podávame s varenými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.
Valentine's day
3x valentínska večera nielen pre zamilovaných
3x valentínska večera nielen pre zamilovaných
Kvety a bonboniéra? Klasika však? Doprajte si tento rok valentínsku večeru pre gurmánov.