Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špaldové tyčinky

ingrediencie

250 g
špaldová hladká múka
125 g
palmarín
125 ml
ryžové mlieko
1,5 KL
soľ
2 KL
prášok do pečiva
1 ks
vajce
sezam
vajce na potretie
omáčka na potretie

postup

1.
V miske rozmiešame múku, mlieko, maslo, soľ a prášok do pečiva. Ak je cesto príliš riedke, pridáme múku.
2.
Spracované cesto si dáme na podložku, podsypeme múkou a rozdelíme na 2 časti.
3.
Každú časť rozvaľkáme do obdĺžnika a rozdelíme na cca 1 cm hrubé pásy. Dva pásy prepletieme do seba.
4.
Alebo si nakrájame pásy hrubé cca 4 cm a stočíme ich ako na obrázku.
5.
Tyčinky si preložíme na pečiaci papier, potrieme vajíčkom a omáčkou podľa chuti. Použila som tú, z ktorej som robila marinádu na maso (barbeque). Vrch posypeme sezamom. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 10 min. (spodná časť tyčiniek nesmie byť spálená).
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...