Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špaldové tyčinky

ingrediencie

250 g
špaldová hladká múka
125 g
palmarín
125 ml
ryžové mlieko
1,5 KL
soľ
2 KL
prášok do pečiva
1 ks
vajce
sezam
vajce na potretie
omáčka na potretie

postup

1.
V miske rozmiešame múku, mlieko, maslo, soľ a prášok do pečiva. Ak je cesto príliš riedke, pridáme múku.
2.
Spracované cesto si dáme na podložku, podsypeme múkou a rozdelíme na 2 časti.
3.
Každú časť rozvaľkáme do obdĺžnika a rozdelíme na cca 1 cm hrubé pásy. Dva pásy prepletieme do seba.
4.
Alebo si nakrájame pásy hrubé cca 4 cm a stočíme ich ako na obrázku.
5.
Tyčinky si preložíme na pečiaci papier, potrieme vajíčkom a omáčkou podľa chuti. Použila som tú, z ktorej som robila marinádu na maso (barbeque). Vrch posypeme sezamom. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 10 min. (spodná časť tyčiniek nesmie byť spálená).
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...