FOTORECEPT: Pšenová bábovka s orechami a kokosom
10
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
pšeno
250
ml
sójové mlieko
70
g
orechy
80
g
kokos
150
g
sušené ovocie
3
PL
med
550
ml
voda
1
PL
mletá škorica
postup
2.
Do hrnca dáme vodu, vsypeme 2x (vriacou vodou) premyté pšeno a privedieme do varu. Varíme cca 12 min., pokým voda úplne nezmizne. Podľa chuti môžeme pridat počas varenia do vody škoricu.
3.
Uvarené pšeno premiestnime do hlbšej misky.
4.
K uvarenému pšenu pridáme vlažné mlieko.
5.
Potom pridáme pomleté orechy a kokos.
6.
Do zmesi primiešame sušené ovocie.
8.
Zpracované cesto nalejeme do bábovkovej formy (v prípade silikónovej formy nemúčime) a pečieme vo vopred rozohriatej rúre najskôr 10 min. pri teplote 220 stupňov, potom teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme 30 min.
POZOR!!! Bábovku po upečení nevyklopujeme, ale necháme PORIADNE vychladnúť, ideálne v chladnom prostredí cca 3 hod.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.