Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pšenová bábovka s orechami a kokosom

10
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
pšeno
250 ml
sójové mlieko
70 g
orechy
80 g
kokos
150 g
sušené ovocie
3 PL
med
550 ml
voda
1 PL
mletá škorica

postup

2.
Do hrnca dáme vodu, vsypeme 2x (vriacou vodou) premyté pšeno a privedieme do varu. Varíme cca 12 min., pokým voda úplne nezmizne. Podľa chuti môžeme pridat počas varenia do vody škoricu.
8.
Zpracované cesto nalejeme do bábovkovej formy (v prípade silikónovej formy nemúčime) a pečieme vo vopred rozohriatej rúre najskôr 10 min. pri teplote 220 stupňov, potom teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme 30 min. POZOR!!! Bábovku po upečení nevyklopujeme, ale necháme PORIADNE vychladnúť, ideálne v chladnom prostredí cca 3 hod.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
zajačikova torta
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Veľká noc už klope na dvere. Príbytky zdobia veľkonočné dekorácie a je na čase zahájiť aj veľkonočné pečenie. Okrem...
veľkonočné vajíčka
Video: Ako vyrobiť čokoládové veľkonočné vajíčka
Video: Ako vyrobiť čokoládové veľkonočné vajíčka
Nastávajúca Veľká noc nám kladie otázku, akú výslužku prichystať pre veľkonočných šibačov? V obchodoch je množstvo...
Piškótové vajíčka
Video: Ako vyrobiť farebné piškótové vajíčka v škrupinke
Video: Ako vyrobiť farebné piškótové vajíčka v škrupinke
Veľkonočné pečenie je v plnom prúde. Zunovali sa vám tradičné dobroty a chceli by ste vyskúšať niečo nové, niečo...