Pridať recept

Anglický puding

4
porcie
45
minút
vysoká
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

32 g
maslo
60 g
hrozienka
1 ks
vajce
40 g
mandle
40 g
sušené ríbezle
16 g
kandizovaná citrónová kôra
16 g
kandizovaná pomarančová kôra
40 g
hladká múka
1/3 KL
jedlá sóda
1 štipka
soľ
15 g
strúhanka
32 g
hnedý cukor
1 štipka
mletý muškátový oriešok
1 štipka
mletá škorica
20 g
pomarančový džem
40 ml
brandy
1/2 balíček
vanilínový cukor
50 ml
brandy na flambovanie
trochu
maslo na vymastenie
160 g
pomarančový džem
30 ml
brandy

postup

1.
Maslo dáme do hrnca a na miernom ohni varíme, kým sa vyparí všetka tekutina a ostane čistý tuk. Necháme vychladnúť. Hrozienka pokrájame na drobné kúsky.
 
2.
V mise vyšľaháme vajcia. Pridáme hrozienka, sušené ríbezle a všetky ostatné suroviny. Dobre vymiešame a vypracujeme cesto, ktoré necháme 2-3 hodiny odpočinúť. Potom ho znovu premiešame.
3.
Formu vymastíme maslom a naplníme cestom až po okraj. Prikryjeme vymasteným viečkom. Formu zabalíme do utierky, okraje pevne zviažeme a varíme vo vodnom kúpeli 6 hodín. Voda musí byť po 1/3 výšku formy. Vyberieme, vyklopíme a necháme vychladnúť.
4.
Vychladnutý puding znovu priklopíme a necháme odpočívať v chlade 1 mesiac. Pred podávaním je potrebné formu znovu ohriať vo vodnom kúpeli. Vyklopíme, ozdobíme omáčkou a flambujeme na brandy.
5.
Do hrnca dáme pomarančový džem, prilejeme brandy a trochu vody. Omáčku varíme, dokým nemá zhustenú štruktúru.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať