FOTORECEPT: Výborna hovädzinka so zemiakmi a rukolou
2
porcie
21
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Mäso
300
g
hovädzie mäso
1
ks
cibuľa
3
strúčiky
cesnaku
1
ks
chilly
1
PL
olivový olej
mletá červená paprika
soľ
Príloha
8
ks
zemiaky
1
KL
rasca
1
KL
soľ
1
KL
vegeta
postup
1.
Zemiaky a cibuľu nakrájame.
2.
Z chilly odstránime semiačka a nakrájame.
3.
Cibuľku opražíme na oleji do zlatista.
4.
Pridáme na plátky nakrájaný cesnak. Pražíme max. 1 minútu.
5.
Potom pridáme mäsko nakrájané na malé kocky.
6.
Sprudka orestujememe a pridáme mletú červenú papriku a soľ. Pražíme 3 minúty.
7.
Zalejeme vodou (lepší je vývar- 3 naberačky).
8.
Dusíme 7 minút na jemnom ohni.
9.
Potom pridáme chilly a dusíme, pokiaľ bude mäsko mäkkučké.
10.
Medzitým si urobíme prílohu: Zemiačiky, ktoré sme si na začiatku nakrájali, dáme do osolenej vody. Pridáme kmín a privedieme do varu. Varíme, kým budú zemiaky mäkké (cca 10 minút).
11.
Pridáme 1 PL masla a 2 hrste rukoly.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.