Pridať recept

Mäsko na sladkokyslý spôsob

6
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
hovädzie stehno
300 g
bravčové karé
1 balíček
mrazená čínska zelenina
1 konzerva
ananás
130 g
hnedý cukor
2 PL
kukuričný škrob
125 ml
biely vínny ocot
2 strúčiky
cesnaku
4 PL
paradajkový pretlak
6 PL
ananásová šťava
podľa chuti
soľ
1 šálka
ryža
1 kg
hranolky

postup

1. Mäso nakrájame na kúsky alebo na rezance a urestujeme. Potom pridáme zeleninu a ešte chvíľu restujeme, potom trošku podlejeme a dusíme, stačí 20 minút. 2. Medzitým si pripravíme omáčku: hnedý cukor, škrob, ocot, cesnak, pretlak ananásovú šťavu a soľ zmiešame a nalejeme do woku. Privedieme k varu, zmiernime oheň a omáčku za stáleho miešania povaríme do zhustnutia. 3. Potom pridáme mäso so zeleninou a nakrájaný zaváraný ananás, podľa chuti osolíme a 1 - 2 minúty prehrejeme. Podávame s ryžou a hranolkami.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Túto surovinu pridajte do marinády: Mäso bude vždy jemné a šťavnaté! Odkedy poznám tento trik, inak už mäso nerobím
Túto surovinu pridajte do marinády: Mäso bude vždy jemné a šťavnaté! Odkedy poznám tento trik, inak už mäso nerobím
Úžasne šťavnaté mäso, ktoré sa rozplýva na jazyku! Vďačím za to tejto surovine.