Šľahačková bábovka
6
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
g
polohrubá múka
150
g
práškový cukor
1
balíček
vanilínový cukor
3
ks
vajce
1
téglik
smotana na šľahanie
2
PL
hrozienka v rume
1/2
balíček
kypriaci prášok do pečiva
1
KL
citrónová kôra
1
štipka
soľ
trochu
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu
postup
1.
Bielky oddelíme od žĺtkov, s trochou soli ich vyšľaháme na tuhý sneh.
2.
Žĺtky vymiešame s cukrom, primiešame múku, kypriaci prášok, vanilínový cukor, šľahačku, citrónovú kôru a nasekané hrozienka. Dôkladne premiešame.
3.
Opatrne potom vmiešame sneh.
4.
Formu vymažeme trochou masla a vysypeme múkou. Cesto vlejeme do formy a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 45 minút pri teplote 180°C.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.