Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Šľahačková bábovka

6
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
polohrubá múka
150 g
práškový cukor
1 balíček
vanilínový cukor
3 ks
vajce
1 téglik
smotana na šľahanie
2 PL
hrozienka v rume
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva
1 KL
citrónová kôra
1 štipka
soľ
trochu
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu

postup

1.
Bielky oddelíme od žĺtkov, s trochou soli ich vyšľaháme na tuhý sneh.
2.
Žĺtky vymiešame s cukrom, primiešame múku, kypriaci prášok, vanilínový cukor, šľahačku, citrónovú kôru a nasekané hrozienka. Dôkladne premiešame.
3.
Opatrne potom vmiešame sneh.
4.
Formu vymažeme trochou masla a vysypeme múkou. Cesto vlejeme do formy a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 45 minút pri teplote 180°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...