Domáce piškóty
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
80
g
hladká múka
2
ks
vaječný žĺtok
2
balíčky
vanilínový cukor
60
g
práškový cukor
3
PL
mlieko
1/2
KL
kypriaci prášok do pečiva
1
štipka
soľ
trochu
čokoláda mliečna
postup
1.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, primiešame vanilkový cukor, múku s kypriacim práškom a mlieko. Dôkladne premiešame.
2.
Na plech rozložíme papier na pečenie. Cesto dáme do cukrárskeho vrecka (ak nemáme poruke to, môžeme použiť aj mikroténové vrecko, do rohu ktorého urobíme dierku) a robíme malé kolieska. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 160°C, kým nemajú piškóty zlatistý nádych.
3.
Po vychladení môžeme zdobiť roztopenou mliečnou čokoládou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.