Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Knäckebrody zo žitnej múky

ingrediencie

400 g
žitná múka
140 g
studené maslo
250 ml
studené sójové mlieko
1 PL
soľ
1 PL
vanilkový cukor

postup

1.
Všetky suroviny vložíme do pekárničky chleba a zapneme program "Cesto". Po cca 20-tich minútach pekáreň vypneme a cesto preložíme na tanier (program Cesto by ďalej pokračoval kysnutím a to my nechceme). Cesto na tanieri prikryjeme a vložíme na 1 hod. do chladničky.
2.
Po hodine cesto rozdelíme na 2 časti a každú vyvaľkáme na tenký plát (cca 3 mm).
4.
Z cesta potom vykrojíme obdĺžniky a preložíme na plech s pečiacim papierom. Potrieme vajíčkom, posypeme sezamom a pečieme pri teplote 220 stupňov 11 min.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
hanus_prg
18.5.2013 14:57 | |
+0 -0
Knackebroty majú neutrálnu chuť, ale chutia viac slano ako sladko :)
dobruchut
15.5.2013 23:14 | |
+1 -0
tieto knackebroty sú nasladko? keď je tam vanilkový cukor... chcela by som ich urobiť ale v slanej verzii *503*
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
chopping red
Naučte sa správne krájať a uľahčite si prácu v kuchyni!
Naučte sa správne krájať a uľahčite si prácu v kuchyni!
Viete si predstaviť kuchynské vybavenie bez noža? Nôž je jednoducho vec, ktorá nesmie chýbať v žiadnej domácnosti, či...
Chunks of cheddar
Čedar syr
Čedar syr
Cheddar je malá obec v juhovýchodnom Anglicku. Práve odtiaľ pôvodne pochádza jeden z najobľúbenejší syrov na svete -...
Raw sweet potatoes
Batáty
Batáty
Batáty sú sladké zemiaky, ktoré s tými našimi nemajú spoločné veru nič. Sú hľúzami povijnice batátovej, tropickej...