Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Slané palacinky so špenátom a bryndzou

4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Palacinkové cesto

300 ml
nízkotučné mlieko
165 g
celozrnná múka
1 ks
bielok
4 PL
olej
soľ
mleté čierne korenie

Plnka

250 g
špenátové listy
1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnak
2 PL
olivový olej
250 g
bryndza

postup

1.
Palacinky: Všetky suroviny spolu zmiešame na hladké riedke cesto. Ja som robila dva druhy palaciniek z celozrnnej múky a klasické. Na panvici upečieme tenké palacinky. Ak je cesto husté a palacinky hrubé, pridáme ešte trochu mlieka. Cesto obsahuje dostatok aleja takže už ani na panvicu nie je tak treba.
4.
Plnka: V širšej panvici zohrejeme olivový olej na nízkej teplote a pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak na plátky, opekáme 3 minúty. Pridáme umytý špenát a restujeme až špenát zmäkne, asi 4 minúty. Stiahneme oheň a primiešame bryndzu. Potom každú palacinku potrieme zmesou a zrolujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slivky
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Slivky nielenže skvelo chutia, ale sú nabité vitamínmi a minerálmi, upravujú krvný tlak, pomáhajú s trávením a majú...
Favorite popcorn
Pukance - popcorn či popsorgon
Pukance - popcorn či popsorgon
No kto by sa ešte s nimi nestretol? Popcorn - pukance, čiže kukuričná pochúťka k vínu, na chrumkanie pri dobrom filme...
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.