Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Slané palacinky so špenátom a bryndzou

4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Palacinkové cesto

300 ml
nízkotučné mlieko
165 g
celozrnná múka
1 ks
bielok
4 PL
olej
soľ
mleté čierne korenie

Plnka

250 g
špenátové listy
1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnak
2 PL
olivový olej
250 g
bryndza

postup

1.
Palacinky: Všetky suroviny spolu zmiešame na hladké riedke cesto. Ja som robila dva druhy palaciniek z celozrnnej múky a klasické. Na panvici upečieme tenké palacinky. Ak je cesto husté a palacinky hrubé, pridáme ešte trochu mlieka. Cesto obsahuje dostatok aleja takže už ani na panvicu nie je tak treba.
4.
Plnka: V širšej panvici zohrejeme olivový olej na nízkej teplote a pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak na plátky, opekáme 3 minúty. Pridáme umytý špenát a restujeme až špenát zmäkne, asi 4 minúty. Stiahneme oheň a primiešame bryndzu. Potom každú palacinku potrieme zmesou a zrolujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...