Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Slané palacinky so špenátom a bryndzou

4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Palacinkové cesto

300 ml
nízkotučné mlieko
165 g
celozrnná múka
1 ks
bielok
4 PL
olej
soľ
mleté čierne korenie

Plnka

250 g
špenátové listy
1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnak
2 PL
olivový olej
250 g
bryndza

postup

1.
Palacinky: Všetky suroviny spolu zmiešame na hladké riedke cesto. Ja som robila dva druhy palaciniek z celozrnnej múky a klasické. Na panvici upečieme tenké palacinky. Ak je cesto husté a palacinky hrubé, pridáme ešte trochu mlieka. Cesto obsahuje dostatok aleja takže už ani na panvicu nie je tak treba.
4.
Plnka: V širšej panvici zohrejeme olivový olej na nízkej teplote a pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak na plátky, opekáme 3 minúty. Pridáme umytý špenát a restujeme až špenát zmäkne, asi 4 minúty. Stiahneme oheň a primiešame bryndzu. Potom každú palacinku potrieme zmesou a zrolujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete.
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete.
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...