Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Mrkvový džem bez cukru

ingrediencie

500 g
mrkva
1/2 ks
šťava z citróna
1 KL
mletá škorica
1/2 liter
voda
2 PL
med
2 KL
agar

postup

1.
Mrkvu postrúhame na jemno, dáme na panvicu, zalejeme vodou a necháme dusiť do mäkka cca 20 min.
2.
Pridáme šťavu z citróna a premiešame. Ďalej varíme.
4.
Nakoniec pridáme med a agar rozpustený v troche horúcej vody (ideálne je, keď si agar s vodou dáme na cca 30 sekund do mikrovlnky - vznikne hmota podobná želatíne).
5.
Džem varíme posledných 10 min., naplníme do fľašiek, sterilizujeme pri teplote 80 stupňov 20 min, potom obrátime otvorom na dno a necháme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...