Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jablková torta

ingrediencie

60 g
maslo
60 g
práškový cukor
3 ks
vajce
5 ks
jablko
15 g
strúhanka
smotana na šľahanie

postup

Maslo vymiešame s cukrom a žĺtkami. Pridáme pomleté orechy, jednu tretinu udusených jabĺk a premiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka spolu so strúhankou primiešame k cestu. Zmes nalejem do vymastenej a vysypanej formy, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na miernom ohni. Upečenú a vychladnutú tortu z formy vyberieme, potrieme zvyškom udusených a pretlačených jabĺk, ozdobíme šľahačkou a čerstvými plátkami jabĺk.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.