Pridať recept

FOTORECEPT: Vynikajúci ryžový šalát

Fotorecept: Vynikajúci ryžový šalát
Zdroj: ivet_hrabovska

ingrediencie

1/2 ks
ľadový šalát
1/2 ks
šalátová uhorka
4 ks
rajčina
4 ks
cherry paradajky
1/2 ks
cibuľa
2 ks
paprika
1 hrnček
ryža
2 PL
uhorková šťava
1 PL
tatárska omáčka
1 KL
bazalka
1 KL
provensálske bylinky
soľ

postup

Fotorecept: Vynikajúci ryžový šalát
Fotorecept: Vynikajúci ryžový šalát
Zdroj: ivet_hrabovska
 
Fotorecept: Vynikajúci ryžový šalát
Fotorecept: Vynikajúci ryžový šalát
Zdroj: ivet_hrabovska
 
1.
Cibuľu, papriku, rajčiny, šalát a uhorku nakrájame a vložíme do misy.
Fotorecept: Vynikajúci ryžový šalát
Fotorecept: Vynikajúci ryžový šalát
Zdroj: ivet_hrabovska
 
Fotorecept: Vynikajúci ryžový šalát
Fotorecept: Vynikajúci ryžový šalát
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Vynikajúci ryžový šalát
Fotorecept: Vynikajúci ryžový šalát
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Vynikajúci ryžový šalát
Fotorecept: Vynikajúci ryžový šalát
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Vynikajúci ryžový šalát
Fotorecept: Vynikajúci ryžový šalát
Zdroj: ivet_hrabovska
2.
Zeleninu okoreníme a osolíme.
Fotorecept: Vynikajúci ryžový šalát
Fotorecept: Vynikajúci ryžový šalát
Zdroj: ivet_hrabovska
3.
Uvaríme ryžu: Jeden hrnček ryže zalejeme dvoma hrnčekmi vody. Keď voda začne vrieť, zjemníme teplotu na minimum a pod uzavretou pokrievkou varíme, kým sa voda nevyparí. Nemiešame!
Fotorecept: Vynikajúci ryžový šalát
Fotorecept: Vynikajúci ryžový šalát
Zdroj: ivet_hrabovska
4.
Vychladenú ryžu potom pridáme k zelenine a premiešame.
Fotorecept: Vynikajúci ryžový šalát
Fotorecept: Vynikajúci ryžový šalát
Zdroj: ivet_hrabovska
5.
Pridáme tatársku omáčku a šťavu z uhoriek.
Fotorecept: Vynikajúci ryžový šalát
Fotorecept: Vynikajúci ryžový šalát
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Vynikajúci ryžový šalát
Fotorecept: Vynikajúci ryžový šalát
Zdroj: ivet_hrabovska
6.
Šalát necháme odstáť minimálne 2 hodiny. Chutí vynikajúco!
Fotorecept: Vynikajúci ryžový šalát
Fotorecept: Vynikajúci ryžový šalát
Zdroj: ivet_hrabovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako správne na talianske rizoto?
Viete čo je nočná mora milovníkov talianskej gastronómie? Keď im do rizota pridáte šľahačkovú smotanu...
Vylepšené zeleninové šaláty ako hlavné jedlo: Takto si ich zamiluje celá rodina
Zeleninové šaláty ako hlavné jedlá obľubujú skôr ženy. Pre deti sú menej lákavé a muži majú pocit,...
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...