Pridať recept

Lazane s ratatouille

4
porcie
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
paprika červená, žltá, zelená
1 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnaku
2 ks
paradajka
1/2 ks
baklažán
1 ks
cuketa
2 PL
olivový olej
2 PL
nasekané bylinky tymian, majorán
2 PL
červený vínny ocot
250 ml
zeleninový vývar
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
250 g
lasagne
200 g
syr s modrou plesňou
50 g
maslo
50 g
strúhanka

postup

1.

Papriky umyjeme, rozpolíme, vyberieme jadrovník, odstránime biele žilky a nakrájame na menšie kocky.

 
2.

Cibuľu a cesnak ošúpeme, cibuľu pokrájame nadrobno a cesnak na plátky. Paradajky sparíme, ošúpeme, vyberieme jadierka a dužinu nakrájame na kocky.

3.

Cibuľu s cesnakom opečieme na oleji, pridáme na kocky nakrájaný baklažán a cuketu 2 minúty opekáme. Pridáme nasekané bylinky, ocot a vývar a 4 minúty dusíme. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Do misky nastrúhame syr s modrou plesňou.

4.

Časť lazaňových plátkov uložíme do vymastenej formy, pridáme vrstvu opečenej zeleniny, vrstvu strúhaného syra a postup viackrát zopakujeme.

5.

Ako poslednú navrstvíme zeleninu s nastrúhaným syrom. Povrch posypeme maslovými hoblinami zmiešanými so strúhankou.

6.

Zapekaciu misku vložíme do rozohriatej rúry a pečieme pri teplote 180°C asi 30 až 40 minút.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Domáce cestoviny
Doma pripravené cestoviny? Žiaden problém!
Jednoduchý recept na cestovinové cesto a zopár trikov ako vytvoriť niektoré základné tvary cestovín.
Špagety
Ohrievané cestoviny ako čerstvo uvarené! S týmito trikmi opäť premeníte studené cestoviny a omáčky na horúcu delikatesu
Zvyšky včera uvarených cestovín môžu chutiť rovnako dobre, ako pri prvom servírovaní. Stačí sa len naučiť,...
Nevylievajte vodu z cestovín
Aj vy ju vylievate? 10 perfektných tipov, ako využiť vodu z cestovín, o týchto ste určite ešte nepočuli
Tušíte, na čo všetko sa dá ešte použiť voda z cestovín? Z týchto tipov budete určite prekvapení!
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...