Pridať recept

Lososové lazane

6
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
800 g
čerstvý špenát
5 PL
olivový olej
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
mletý muškátový oriešok
2 PL
maslo
4 PL
hladká múka
250 ml
mlieko
250 ml
smotana na varenie
1/2 KL
citrónová kôra
500 g
losos
2 PL
citrónová šťava
trochu
olej na vymastenie
300 g
lasagne
150 g
strúhaný parmezán
250 g
mozzarella

postup

1.

Cibuľu a cesnak ošúpeme a nadrobno pokrájame. Špenát preberieme, umyjeme a necháme odkvapkať od vody. 

 
2.

Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme cibuľu, cesnak a krátko podusíme. Pridáme špenát, premiešame ho a podusíme. Ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. 

3.

V hrnci roztopíme maslo, prisypeme múku a dôkladne premiešame, postupne prilievame mlieko a zmes dôkladne rozmiešame. Pridáme smotanu a necháme prevrieť. Ochutíme soľou, korením, strúhanou citrónovou kôrou a hotový bešamel odstavíme.

4.

Lososa nakrájame na kocky a pokvapkáme citrónovou šťavou. 

5.

Formu na zapekanie vymastíme olejom a dno vyložíme cestovinovými plátkami. Navrch rozložíme polovicu špenátu, polovicu lososa, polovicu bešamelu a všetko posypeme 50 g parmezánu. Postup opäť zopakujeme a na parmezán pridáme ešte plátky mozzarelly.

6.

Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180°C asi 25 až 35 minút.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Originál lasagne
Kamarátka priniesla recept na najlepšie lasagne! Túto FINTU vám doteraz nikto neprezradil, používajú ju všetci šéfkuchári
Talianska špecialita, ktorou nepohrdne ani ten najväčší gurmán. Viete, ako pripraviť originál lasagne a v čom...
Pravé talianske lasagne: Overený recept a užitočné rady, aby boli vaše lasagne vždy perfektné!
Pravé talianske lasagne: Overený recept a užitočné rady, aby boli vaše lasagne vždy perfektné! Plus ďalšie recepty na obľúbené cestoviny
Lasagne sú jedným z najpopulárnejších cestovinových jedál na svete. Ich príprava však so sebou nesie množstvo...
Tradičný bešamel: Takto ho zvládnete vždy na jednotku
Francúzsku omáčku, ktorá sa používa na zapekanie jedál, suflé, na lasagne, do musaky či ako základ iných...
Jednohubky
Vysmážané mini lasagne
Ak do prevarených plátov na lasagne zaviniete mäsovú plnku a bešamel a dáte rolku zamraziť, môžete ju neskôr...
Losos na mnoho spôsobov: Vyskúšajte tieto recepty na chutné a rýchle jedlá z delikátnej ryby
Losos na tie najchutnejšie spôsoby: Stačí poznať túto malú fintu a podarí sa vždy na jednotku, tajomstvo prezradili šéfkuchári!
Losos je považovaný za dôležitý zdroj cenných živín a zdravých tukov a zároveň je to veľmi chutná ryba...