Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bazový sirup

ingrediencie

3 kg
baza čierna
trochu
kyselina citrónová
trochu
škorica
trochu
klinčeky
1 kg
kryštálový cukor
3 litre
vriaca voda

postup

1.

Umyté plody roztlačíme, zalejeme 3 l vriacej vody, pridáme kyselinu citrónovú a necháme 24 hodín odstáť.

2.

Potom precedíme do hrnca, privedieme k varu a pridáme cukor.

3.

Na každý liter šťavy približne 1-1,5 kg kryštálového cukru.

4.

Ochutíme škoricou, klinčekom a povaríme 15 minút. Horúce precedíme do fliaš a uzavrieme. Používa sa do vody aj do čaju.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...