Ľahká zeleninová polievka
6
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
zeler
1
ks
cibuľa
100
g
kuracie mäso
100
g
šampiňóny
350
g
mrkva
2
PL
soľ
1
kocka
kurací bujón
300
g
vaječné rezance
postup
1.
Do hrnca nalejeme 3,5 litra vody a dáme variť. Medzitým si očistíme zeleninu: Cibuľu ošúpeme, rozkrojíme na polovicu. Zeler oškriabeme a nakrájame na malé kocky. Očistenú mrkvu nakrájame na kolieska- ak je moc hrubá, kolieska nakrájame ešte na polovicu.
2.
Mäso nakrájame na menšie kúsky- ak má kosti dáme variť aj tie, no čisté mäso postačí len nakrájať na kocky. Huby ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Keď sa voda varí, prisypeme lyžicu soli a pridáme prichystané ingrediencie. Varíme asi 30 minút.
3.
Keď už sú všetky suroviny uvarené, vhodíme kocku bujónu a necháme ešte chvíľu povariť, potom odstavíme z ohňa. Do menšieho hrnca dáme lyžicu soli a privedieme ju k varu, uvaríme v nej rezance. Rezance nezmiešavame s polievkou, rozmočili by sa. Vždy ich skladujeme oddelene.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.