Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jemný krémový koláč

ingrediencie

240 g
polohrubá múka
200 g
práškový cukor
4 ks
vajce
100 ml
olej
100 ml
voda
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva
trochu
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu
2 PL
puding zlatý klas
100 ml
mlieko
60 g
práškový cukor
60 g
maslo
100 g
horká čokoláda
trochu
mlieko
trochu
maslo

postup

1.
Žĺtky oddelíme od bielkov a vymiešame ich s práškovým cukrom do peny. Primiešame olej a vodu, potom postupne vmiešavame múku s kypriacim práškom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešame do cesta.
2.
Formu na srnčí chrbát vymastíme trochou masla a vysypeme múkou. Vlejeme do nej cesto a pečieme pri 180°C, kým nie je cesto zlatisté. Po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Potom ho rozkrojíme na tri časti.
3.
Z mlieka a zlatého klasu uvaríme krém, ktorý necháme vychladnúť. Do vychladeného krému vmiešame roztopené maslo a cukor. Krém natrieme medzi cesto a zlepíme ho. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, ktorú podľa potreby zriedime ešte s trochou masla a mlieka. Ešte horúcou čokoládou natrieme povrch koláča. Dáme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čokoládové
Čokoládové pokušenie - pralinky!
Čokoládové pokušenie - pralinky!
Malé čokoládové cukríky, ktoré sa Vám rozplynú na jazyku a vyčarujú Vám úsmev na tvári, áno to sú pralinky! Každý z nás...
Bravčový hrniec
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Už od pradávna sa ľudia všemožne snažia zjednodušiť a najmä urýchliť varenie, veď čas strávený v kuchyni sa dá využiť...
zajačikova torta
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Veľká noc už klope na dvere. Príbytky zdobia veľkonočné dekorácie a je na čase zahájiť aj veľkonočné pečenie. Okrem...