Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jemný krémový koláč

ingrediencie

240 g
polohrubá múka
200 g
práškový cukor
4 ks
vajce
100 ml
olej
100 ml
voda
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva
trochu
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu
2 PL
puding zlatý klas
100 ml
mlieko
60 g
práškový cukor
60 g
maslo
100 g
horká čokoláda
trochu
mlieko
trochu
maslo

postup

1.
Žĺtky oddelíme od bielkov a vymiešame ich s práškovým cukrom do peny. Primiešame olej a vodu, potom postupne vmiešavame múku s kypriacim práškom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešame do cesta.
2.
Formu na srnčí chrbát vymastíme trochou masla a vysypeme múkou. Vlejeme do nej cesto a pečieme pri 180°C, kým nie je cesto zlatisté. Po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Potom ho rozkrojíme na tri časti.
3.
Z mlieka a zlatého klasu uvaríme krém, ktorý necháme vychladnúť. Do vychladeného krému vmiešame roztopené maslo a cukor. Krém natrieme medzi cesto a zlepíme ho. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, ktorú podľa potreby zriedime ešte s trochou masla a mlieka. Ešte horúcou čokoládou natrieme povrch koláča. Dáme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pomarančový džús
Nenechajte sa oklamať a naučte sa rozoznávať ovocné nápoje!
Nenechajte sa oklamať a naučte sa rozoznávať ovocné nápoje!
Určite to poznáte, prídete do obchodu k regálom s džúsmi, kde Vám zrak zamestnajú všetky tie farebné kartónové obaly,...
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...