Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jemný krémový koláč

ingrediencie

240 g
polohrubá múka
200 g
práškový cukor
4 ks
vajce
100 ml
olej
100 ml
voda
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva
trochu
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu
2 PL
puding zlatý klas
100 ml
mlieko
60 g
práškový cukor
60 g
maslo
100 g
horká čokoláda
trochu
mlieko
trochu
maslo

postup

1.
Žĺtky oddelíme od bielkov a vymiešame ich s práškovým cukrom do peny. Primiešame olej a vodu, potom postupne vmiešavame múku s kypriacim práškom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešame do cesta.
2.
Formu na srnčí chrbát vymastíme trochou masla a vysypeme múkou. Vlejeme do nej cesto a pečieme pri 180°C, kým nie je cesto zlatisté. Po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Potom ho rozkrojíme na tri časti.
3.
Z mlieka a zlatého klasu uvaríme krém, ktorý necháme vychladnúť. Do vychladeného krému vmiešame roztopené maslo a cukor. Krém natrieme medzi cesto a zlepíme ho. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, ktorú podľa potreby zriedime ešte s trochou masla a mlieka. Ešte horúcou čokoládou natrieme povrch koláča. Dáme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...