Zákusok s tequillou
nízka
náročnosť
ingrediencie
piškótové cesto
4
PL
marhuľový džem
1
ks
citrón
7,5
dl
pomarančový džús
200
g
kryštálový cukor
3
balíčky
vanilkový puding
3
PL
maslo
5
ks
žĺtok
4
PL
tequila
5
PL
campari
3
ks
pomaranč
postup
1.
Okolo plátu cesta urobíme z pevnej hliníkovej fólie rám vysoký približne 5 cm. Ak budete plát piecť, nechajte ho na plechu s dostatočne vysokým okrajom. Džem zohrejte a rozotrite na piškótové cesto. Šťavu z citróna spolu s džúsom, cukrom pudingovými práškami a maslom preveďte za stáleho miešania do varu, kým nezhustne. Potom zašľahajte do krému žĺtky s tequillou a odstavte z ohňa.
2.
Krém rozdeľte na polovicu, do jednej pridajte Campari, rozotrite na cesto, potom pridajte druhú polovicu krému. Zákusok nechajte minimálne 4 hod. tuhnúť. Pomaranče očistíte, mesiačiky poukladajte na krém. Krájajte na kocky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.