Broskyňový koláč s tvarohom
10
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
250
g
polohrubá múka
130
g
maslo
60
g
práškový cukor
1
ks
vajce
Tvarohová plnka
500
g
jemný tvaroh
120
g
práškový cukor
2
balíčky
vanilkový cukor
4
ks
vajce
2
balíčky
puding zlatý klas
2
ks
broskyňa
1
balíček
žlté želé
postup
1.
Z múky, masla, cukru a vajcia vypracujeme hladké cesto. Rozvaľkáme ho na plát a dáme na vymastený a múkou vysypaný plech. Cesto popicháme vidličkou a dáme do rúry vyhriatej na 180 °C na 10 minút predpiecť.
2.
Pripravíme plnku. Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom, rozšľahanými vajcami a so Zlatým klasom.
3.
Na predpečené cesto dáme plnku a pečieme ďalších 30 minút.
4.
Upečený koláč necháme vychladnúť, uložíme naň pokrájané broskyne a zalejeme želé, ktoré sme si pripravili podľa návodu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.