Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tvarohovo-jablková žemľovka s brusnicami

6
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
žemľa
2 ks
jablko
2 PL
zavárané brusnice
2 PL
čerstvá pomarančová šťava
2 ks
vajce
1/4 hrnček
hrušková šťava
1 hrnček
tvaroh
1 štipka
soľ
3 PL
krupica
1 KL
prášok do pečiva
trochu
olej

postup

1.
Jablká umyjeme, rozštvrtíme, odstránime jadierka a nakrájame na drobné kúsky. Brusnice zmiešame s pomarančovou šťavou, pridáme jablká a necháme chvíľu odstáť.
2.
V mise vyšľaháme vajcia, do ktorých postupne zapracujeme hruškovú šťavu, tvaroh, soľ, krupicu a prášok do pečiva. Všetko dôkladne premiešame. Nakoniec pridáme jablká.
3.
Formu na nákyp alebo 6 hrnčekov vymastíme olejom a striedavo naplníme tvarohovou zmesou a nakrájanými žemľami. Preložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 25 až 30 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
French crepes
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Flambovanie má základ vo francúzskom slove “ flamber“, čo v preklade znamená horieť. Tento spôsob úpravy jedla patrí...
Offering root
Viete ako spestriť obyčajnú zemiakovú kašu?
Viete ako spestriť obyčajnú zemiakovú kašu?
Do už hotovej kaše stačí pridať prelisovaný cesnak, vynikajúca je aj kaša s opraženou cibuľkou alebo slaninou. Skúsiť...
Row of macaroons
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Sú farebné, malé, z vonku chrumkavé, vo vnútri mäkké ako obláčik a spojené lahodným krémom. Hovorí sa, že makrónky...