Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tvarohovo-jablková žemľovka s brusnicami

6
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
žemľa
2 ks
jablko
2 PL
zavárané brusnice
2 PL
čerstvá pomarančová šťava
2 ks
vajce
1/4 hrnček
hrušková šťava
1 hrnček
tvaroh
1 štipka
soľ
3 PL
krupica
1 KL
prášok do pečiva
trochu
olej

postup

1.
Jablká umyjeme, rozštvrtíme, odstránime jadierka a nakrájame na drobné kúsky. Brusnice zmiešame s pomarančovou šťavou, pridáme jablká a necháme chvíľu odstáť.
2.
V mise vyšľaháme vajcia, do ktorých postupne zapracujeme hruškovú šťavu, tvaroh, soľ, krupicu a prášok do pečiva. Všetko dôkladne premiešame. Nakoniec pridáme jablká.
3.
Formu na nákyp alebo 6 hrnčekov vymastíme olejom a striedavo naplníme tvarohovou zmesou a nakrájanými žemľami. Preložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 25 až 30 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
jablkové recepty
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Jablká dozrievajú a my máme pre vás 5 tipov ako si jablká uchovať po celý rok.
AEG
Čo dokáže para
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...
jablko
(NE) obyčajné jablká!
(NE) obyčajné jablká!
Pochrumkajte si aspoň na jednom jablku denne a budete zdravý ako rybička! O tom, že ovocie a zelenina sú prospešné...