Pridať recept

Maďarský guláš

4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hovädzie mäso
2 ks
cibuľa
1 konzerva
paradajkový pretlak
3 PL
gulášové korenie
1 ks
červená paprika
1/2 kocka
masox
trochu
polohrubá múka
štipiek
soľ

postup

1.
Cibuľu nakrájame na kúsky a opražíme na oleji. Mäso umyjeme a osušíme, nakrájame na väčšie kocky a pridáme k cibuľke. Opražíme ho z každej strany, posypeme korením, zalejeme vodou nad jeho hladinu a necháme dusiť, kým nezmäkne.
 
2.
Ku zmäknutému mäsu pridáme plátky papriky a menšiu konzervu paradajkového pretlaku. Osolíme a pridáme masox. Necháme chvíľu povariť, potom prisypeme lyžícu alebo dve múky, aby sme guláš zahustili.
3.
Podávame ešte teplý, ako príloha môže byť čerstvé pečivo alebo ryža.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
sersan32
29.3.2021 14:29 | |
+3 -1
Ja som tak skúsil ešte pridať šampióny a poviem vám bolo to super
Anonymný nick
12.3.2021 23:20 | |
+3 -11
AmbraAmbra.. prosim vas ? Dve hodiny? Ja to mam v plane spraviť frajerovi na komunistickej intrackej dvojplatničke.. takže mi chcete povedať že to nebude trvať dve hodiny ale štyri???? Štyri hodiny budem pri tej komunistickej dvojplatničke vyvarať to maso??? A vy kde ste ? Stači mu aj hodina.. Soravny kuchar aj za hodinu spravi..
dracik0551
31.7.2020 11:37 | |
+2 -1
Výborný recept presne tak som to urobila a chuťovo je to super 🍲
Podobné články
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Pravý hovädzí tatarák
Pravý hovädzí TATARÁK a variácie, ktoré ešte nepoznáte! Táto luxusná pochúťka u nás na Silvestra nesmie chýbať!
Patríte medzi skupinku nadšencov, ktorým sa pri pohľade na tatársky biftek s cesnakovými hriankami zbiehajú...
Sviečková na smotane
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje a to na všetky druhy + recepty
Hovädzie mäso síce nepatrí k najlacnejším druhom mäsa, ale u našincov je veľmi obľúbené. Pripravujeme...
Slepý guláš
Urobte odrazu plný hrniec! Starý, zabudnutý recept na SLEPÝ GULÁŠ, hotový do 30 minút! Taký dobrý, že ho budete chcieť variť až do konca pôstu
Výborný guláš, ktorý zasýti a nahradí aj hlavný chod. Jednoduchý recept, ktorý vyskúšajte ešte dnes.