Pridať recept

Kapustovo-syrové karbonátky

ingrediencie

1/2 ks
kapusta biela hlávková
1 ks
hermelín
100 g
syr Eidam
2 ks
vajce
4 PL
strúhanka
štipiek
soľ
štipiek
korenie
trochu
múka
3 ks
vajce
trochu
strúhanka

postup

1.
Kapustu nakrájame na malé kúsky a dáme uvariť do osolenej vody, kým nezmäkne.
 
2.
Hermelín nakrájame na drobné kúsky, Eidam nastrúhame. Potom syry zmiešame s uvarenou kapustou, pridáme vajcia, soľ a korenie.
3.
Z cesta potom tvarujeme kolieska, ktoré obaľujeme v múke, vyšľahaných vajciach a v strúhanke. Opekáme na rozpálenom oleji z oboch strán dozlata.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Ako je to u vás? Strúhate vlastný či kupujete nastrúhaný? Toto sú tri hlavné dôvody, prečo sa oplatí radšej...
Čerstvý syr
Ako skladovať žltý syr? Tento trik ho udrží čerstvý až 3 týždne!
Žltý syr je produkt, ktorý nájdete pravdepodobne v každej chladničke. Používame ho do sendvičov, nákypov...
Nakladaný hermelín s bylinkami
Tento recept je náš rodinný poklad: Lepší nakladaný hermelín ste nejedli!
Známy syr s bielou plesňou dokážete veľmi ľahko ochutiť svojimi obľúbenými príchuťami pomocou jednoduchého...
Vyprážaný čili hermelín
Vyprážaný čili hermelín: Delikátna odmena po ťažkom dni v práci
Príjemne pikantná variácia na klasickú vyprážanú pochúťku.